LAP

Leuvense Actiegroep Palestina

Leuvense Actiegroep Palestina (LAP)

De Leuvense Actiegroep Palestina (LAP) werd opgericht op het Leuvens Wereldfeest 2002, kort na de Israëlische inval in bijna alle Palestijnse steden, met als meest gekende dieptepunten de verwoesting van het vluchtelingenkamp in Jenin en de belegering van het hoofdkwartier van Yasser Arafat in Ramallah.De eerste actie van de LAP kaderde in de campagne van het toenmalige Actieplatform Palestina om Israëlische landbouwproducten te boycotten. Spoedig volgden meer gelijkaardige acties waarin we de grootste warenhuisketens in ons land opriepen niet langer Israëlische landbouwproducten te verkopen. Zo’n boycotacties voeren we nog steeds en zullen we blijven voeren zolang de Palestijnen gediscrimineerd, bezet en op de vlucht gejaagd worden door Israël.

In 2005 riepen bijna 200 Palestijnse organisaties op tot boycot, desinvestering en sancties tegen Israël. Dit was het signaal voor een wereldwijde BDS-campagne. De LAP zette zijn boycotacties tegen Israëlische landbouwproducten verder, verleende zijn medewerking aan acties tegen de financiering door Dexia van Israëlische kolonies en startte de recente campagne KU Leuven: stop samenwerking met Israëlische wapenindustrie! mee op.
Behalve actievoeren behoort ook de organisatie van infoavonden tot de kernactiviteiten van de LAP. We organiseren jaarlijks minstens één infoavond over Palestina en/of Israël. We werken hiervoor meestal samen met andere organisaties, net zoals voor onze acties trouwens. Meermaals hadden we een Palestijnse en/of Israëlische spreker te gast.
Een andere jaarlijkse afspraak hebben op het Leuvens Wereldfeest. We zetten daar een stand op waarbij we telkens naar een interactief aanbod streven voor jong en oud(er).
Onze meest in het oog springende stand was een muur van 4 meter hoog en 18 meter breed (naast het hoofdpodium) waarop we alle VN-resoluties hadden geplakt, die Israël schendt.

Artikels

Activiteiten

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be