IEDER MENS IS GELIJK

Search

PERSBERICHT: GESLAAGDE ACTIE TEGEN SAMENWERKING KU LEUVEN MET ISRAELISCHE POLITIE

Facebook
Twitter
Email
Print

Vandaag, woensdag 15 februari, protesteerden 15 actievoerders tegen de samenwerking van de KU Leuven met de IsraĆ«lische politie in het kader van Law Train, het Europese onderzoeksproject over ondervragingstechnieken. Law-Train wordt gecoƶrdineerd door de IsraĆ«lische Bar Ilan-universiteit. Deelnemers aan het onderzoek zijn o.m. de rechtenfaculteit van de KU Leuven en het IsraĆ«lische “Ministry of Public Security” en de “Israel National Police”. Het mensenrechtenpalmares van de IsraĆ«lische politie is, zacht uitgedrukt, bedenkelijk. De actievoerders vinden het daarom ongehoord dat de KU Leuven met een dergelijke partner samenwerkt. Rector Rik Torfs schermt graag met de ethische checks die Law-Train heeft doorstaan. Het klopt dat de methodologie van het onderzoeksproject is gescreend, maar de partners in het onderzoek zijn dat niet.

De actie vond plaats tijdens de stoet van togati (professoren in toga) van de universiteitshal naar de Sint-Pieterskerk, ter gelegenheid van het Patroonsfeest van de KU Leuven. Naar aanleiding daarvan worden jaarlijks verschillende eredoctoraten uitgereikt.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be