IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Verklaring Addameer over COVID-19

Facebook
Twitter
Email
Print

Op de Wereld Gezondheidsdag van 7 april legde Addameer de volgende verklaring af:
We zijn bezorgd over de gezondheid van Palestijnse gevangenen bij de opkomst van de COVID-19-pandemie. Deze bezorgdheid komt voort uit ervaringen in het verleden van medische verwaarlozing in Israƫlische gevangenissen. In 2019 stierven 3 Palestijnse gevangenen als gevolg van welbewuste medische verwaarlozing. Daarnaast zijn er honderden gevangenen die chronische kwalen hebben die onbehandeld blijven. Verder hebben de akelige omstandigheden waarin de gevangenen verkeren een grote invloed op hun gezondheid. Vocht, insecten, gebrek aan ventilatie, overbezetting, gebrek aan hygiƫnische maatregelen, gebrek aan gezonde voeding maken gevangenen extra kwetsbaar voor COVID-19.
Er worden onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen.

Bovendien zouden vele gevangenen vrijgelaten moeten worden, omdat de kans op besmetting te groot is. Dit is wat de Wereld Gezondheidsorganisatie en VN-experts bepleiten. Daarnaast moeten de aanbevelingen van de Wereld Gezondheidsorganisatie om een verdere verspreiding van COVID 19 te voorkomen in daden worden omgezet. Ook moet er meer ruimte komen voor telefoonverkeer als bezoek van buiten wordt stopgezet.

BronĀ 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be