IEDER MENS IS GELIJK

Keffiyeh mondmaskers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Waarom een mondmasker met een Keffiyeh? 

Behalve dat het mooi is, is het ook een manier om met trots naar de Palestijnse cultuur te verwijzen en misschien een nieuw gesprek te starten met mensen in je omgeving.  

Waarom niet volledig uit Keffiyeh stof gemaakt

Een mondmasker heeft in de eerste plaats een beschermende functie. Enkel 2 lagen katoen bieden voldoende bescherming voor jezelf en voor omstaanders. Polyester, wollen sjalen en andere soorten stof zijn meer doorlatend voor het virus of zijn onvoldoende onderzocht. 

Waarom uit Palestina?

De Palestijnse economie is bijna volledig stil komen te liggen. De ngo’s verminderden hun projecten an activiteiten, het toerisme stopte volledig en kleine zelfstandigen verloren veel inkomsten door de afsluitingen en de drastisch gedaalde koopkracht van de mensen. 

Veel Palestijnse vrouwen werken als naaisters in werkplaatsen of van thuis uit. Velen krijgen zelfs voor een full-time job een zeer laag loon. Israël gebruikt de bezette gebieden ook vaak als goedkope productieplaats voor hun textielindustrie. Deze vrouwen zitten nu al vaak maanden zonder loon. 

We weten dat sommigen maskers maakten voor amper 25 cent per stuk worden gemaakt. We steunen hen door een eerlijke prijs te betalen, daar komen import taksen, transportkosten en BTW bij. 

Draag een Keffiyeh masker en het is niet enkel mooi maar ook een belangrijke boodschap van steun voor  vrouwen in Palestina. 

Ontdek meer

Plaats een reactie

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Naam*

E-mailadres

Project*

Bericht

Bedrag €*Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be