IEDER MENS IS GELIJK

Search

Beperkingen in gezondheidszorg

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto, Palestinian Eve Network

Fahid Afana moest maanden wachten om toegelaten te worden tot het Rambam ziekenhuis in Haifa. Hij had een afspraak op 23 augustus 2021 om aan zijn lymfklieren behandeld te worden. Maar toen was er een probleem: de bezettende macht wilde een extra veiligheidscontrole.
Afana verklaart dat hij alle regels gevolgd had.
Het ziekenhuis kon ook geen opheldering geven.
De Palestijnse Autoriteit kon ook geen verklaring geven.

Afana moet sinds 2015 geregeld behandeld worden. Er zijn vaak problemen om in Isra√ęl te geraken. Een keer kreeg hij pas toestemming nadat hij een petitie had ingediend bij het Hooggerechtshof.
De weigering om hem toe te laten op 23 augustus veroorzaakte grote spanningen. Afana was bang dat hij niet lang meer zou leven. Zijn conditie ging achteruit. Later vernam hij dat er uitzaaiingen waren van de kanker.
Uiteindelijk werd hij in december wel toegelaten voor een behandeling.
De bezettende macht geeft weinig toelating om in Isra√ęl te komen. In september van het afgelopen jaar werd 54% van de aanvragen geaccepteerd.
Ook worden medische hulpgoederen met grote vertraging geleverd. Een vertegenwoordiger van het ministerie van gezondheid verklaarde dat 8 röntgenapparaten 10 maanden te laat geleverd werden. Soms worden onderdelen voor reparatie geweigerd.

Meer info:

https://electronicintifada.net/content/painful-year-gazas-patients/34521

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be