IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Jurist Salah Hammouri het land uitgezet

Facebook
Twitter
Email
Print

© Addameer, Salah Hammouri

Salah Hammouri (37 jaar) is geboren en opgegroeid in Jeruzalem. Vanaf zijn 15 jaar werd hij vervolgd door de Israëlische autoriteiten en was hij meermaals in administratieve detentie geplaatst. Op 18 oktober 2021 besliste het ministerie van Binnenlandse zaken dat zijn verblijfsvergunning voor Jeruzalem wordt opgeheven, omdat hij niet meer loyaal zou zijn aan de staat Israël. Dit op grond van een wet uit 2018. Deze wet is een belangrijk middel om een joodse meerderheid in Oost-Jeruzalem te creëren. Sinds 1967 is bij meer dan 14 500 Palestijnen hun verblijfstatus in Oost-Jeruzalem ontnomen. Wat betreft Salah Hammouri: Op zondag 18 december 2022 werd hij, aan handen en voeten geboeid en begeleid door drie agenten van de inlichtingendienst, op het vliegveld richting Frankrijk gezet. De Franse regering heeft de deportatie afgewezen zonder verder vervolg.
Gedwongen deportatie is een oorlogsmisdaad onder artikel 8 van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof en een schending van artikel 49 en 147 van de Vierde Geneefse Conventie.

https://www.addameer.org/news/4960

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag





Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be