IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Actieoproep 26/03: wielerklassieker Gent-Wevelgem voor deelname Israëlische ploeg (Israël Premier Tech).

Facebook
Twitter
Email
Print

#IAW2023 26/03/2023 Ieper België.
Actieoproep UCI wiellerklassieker Gent-Wevelgem (zondag 26 maart). Boycot Israël – Stop Apartheid ! Nee tegen Israëlische ‘sportashing’ – Israël Premier Tech .

Met de Palestijnse solidariteitsbeweginjg willen we  de PR doorprikken van de sportwashing als reactie op de deelname van ISRAEL Premier Tech  aan  de UCI World Tour ,Pro classic Gent- Wevelgem op zondag 26 /03 .

De miljardair Sylvan Adams (Joods Amerkaan , die zich verrijkte o.m. in projectontwikkelingen in Israël – illegale nederzettingen) die in 2015 de wielerploeg Israël Start up Nation oprichtte omdat hij ‘ de mensen wilde laten zien hoe normaal Israël is – dat het een moderne, westerse, pluralistische en vrije natie is waar iedereen met elkaar overweg kan ‘

De naam van de wielerploeg werd gewijzigd naar ISRAEL Premier Tech . Er werden kosten, noch moeite gespaard om ervoor te zorgen de naam van de ploeg vertrouwd in de oren te laten klinken met een duidelijk doel : mensnerechtenschendingen achter een grote PR-facade verbregen.

Met de ploeg wil Sylvan Adams niet alleen sportief scoren:’ De teamleden zijn ambassadeurs voor Israël, de ruggengraat van het team. We gebruiken sport om banden te creëren en het imago van het land uit te dragen.” Laat het toeval zijn – ? – het motto van huidige extreemrechtse regering in Israël luidt: Israël, Start up nation

De groeiende internationale erkenning dat Israël de misdaad tegen de menselijkheid van apartheid begaat, is de noodzaak mensen over de hele wereld op te roepen, waaronder studenten, academici, kunstenaars, arbeiders, kerken en bewegingen voor sociale, raciale, gender- en klimaatrechtvaardigheid om deel te nemen aan IAW 2023 onder de slogan People Against Apartheid*. Laten we samen van IAW 2023 een wereldwijde mobilisatie maken van grassroot-inspanningen om de Palestijnse anti-apartheidsbeweging en strategische BDS-campagnes te versterken.

Het afgelopen jaar heeft het Israëlische apartheidsregime zijn systeem van segregatie, fragmentatie en controle geïntensiveerd om zijn systeem van koloniale onderdrukking door kolonisten en overheersing van Palestijnse levens en land in stand te houden. We zijn getuige geweest van de moord op een verbijsterend aantal Palestijnen door de Israëlische bezettingsmacht, waaronder  30 kinderen, en van gerichte buitengerechtelijke executies, zoals die van de beroemde journaliste Shireen Abu Akleh. Israëls beleid van etnische zuivering is geïntensiveerd, samen met gedwongen uitzettingen en willekeurige gewelddaden gepleegd door illegale kolonisten die worden beschermd door de bezettingstroepen.

Het volksverzet gaat door met de standvastigheid die het Palestijnse leven kenmerkt, en met de kracht en de vastberadenheid die nodig zijn om de strijd voort te zetten, van Masafer Yatta tot Jenin en Gaza, van Sheikh Jarrah tot Yafa tot Al-Naqab en in ballingschap.

Door de Palestijnse strijd te steunen, kunnen we nadenken over de discriminatie en vormen van onrechtvaardigheid waarmee onze eigen gemeenschappen en samenlevingen te maken hebben, en onze vastberadenheid vergroten voor een rechtvaardige wereld zonder racisme, zonder koloniale muren, zonder straffeloosheid van bedrijven.

Doe mee in de strijd om apartheid en alle vormen van racisme te ontmantelen!

PRAKTISCH ACTIE GENT – WEVELGEM:

Activisten van organisaties willen dan ook de propaganda van Israël Premier tech doorprilkken en stellen zich zondag op langs 2 plaatsen langs het parcours : Elverdinge  12:30 u  en Mesen 15:00 u, met dank aan Peace Village waar we de weide mogen inpalmen.

Als slotstuk actiemoment dameswedstrijd Voormzele thv kasteel Elzenwalle omstreeks 17:15 – 17:30.

Info:geert@vredesloop.be

De boodschap is duidelijk : Wielersport mag niet misbruikt worden om Israëlische mensenrechtenschendingen en kolonialisme wit te wassen ! Rise the Palestine Flags !

Käthe Kollwitz Collectief

Met de steun van: Platforme Palestine-Charleroi , Palestina Solidariteit, Vrede vzw, WSM, Intal , Ilps Belgium, ICS vzw, Peace Village Mesen en  Käthe Kollwitz Collectief

*De Israeli Apartheid Week (IAW) is een gelegenheid om wereldwijd solidariteit vanaf de basis te mobiliseren met de Palestijnse strijd voor vrijheid, waardigheid en rechtvaardigheid. Tijdens IAW vergroten we het bewustzijn over Israëlische apartheid en bouwen we strategische BDS-campagnes ter ondersteuning van de Palestijnse strijd om een einde te maken aan Israëls brute systeem van apartheid, vestigingskolonialisme en etnische zuivering.

Hiermee willen we onze netwerken over koloniale muren en grenzen heen  laten groeien en de solidariteit met het Palestijnse volk versterken. En verbinden de Palestijnse bevrijdingsstrijd verder met de strijd voor wereldwijde gerechtigheid tegen racisme en alle vormen van discriminatie en onderdrukking. Apartheid Israël heeft technologieën en methodologieën voor gewelddadige onderdrukking ontwikkeld, waaronder wapens, spyware en illegale militaire doctrines, deze op Palestijnen getest en vervolgens geëxporteerd naar racistische extreemrechtse regeringen, dictaturen en criminele regimes over de hele wereld.

Israëls greenwashing, agriwashing, pinkwashing, sportswashing en techwashing van zijn meedogenloze misdaden tegen inheemse Palestijnen hebben wereldwijd ook verschillende despotische regimes geïnspireerd.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be