IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Verbod op Palestijnse vlag.

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Palestina Solidariteit vzw

 De minister van nationale veiligheid Itamar Ben-Gvir heeft opdracht gegeven om Palestijnen die de Palestijnse vlag dragen tijdens demonstraties gearresteerd moeten worden. De minister stelt zich hierbij boven de wet, omdat zijn voorschrift in strijd is met wetgeving. Op 26 januari 2023 werden zes Palestijnen in Haifa gearresteerd vanwege het dragen van de Palestijnse vlag. De demonstratie was een protest tegen de moord op negen Palestijnen in Jenin.

Team Jorge

Onlangs is aan het licht gekomen dat vanuit Israël door een ondergrondse organisatie ruim dertig verkiezingen in de wereld zijn beïnvloed door middel van hacken, desinformatie en sabotage. Een samenwerkingsorgaan van grote kranten in voornamelijk Europa genaamd Forbidden Stories heeft dat woensdag 15 februari 2023 onthuld.

De organisatie noemt zich Team Jorg, maar de werkelijke drijvende kracht erachter is Tal Hanan, afkomstig uit de special forces van het Israëlische leger. Team Jorge werkt met een grote hoeveelheid nep-profielen, die zo onopvallend mogelijk hun werk doen: berichten doorgeven, acties ondersteunen, gesprekspunten opwerpen, enz. Forbidden Stories vond 1800 profielen gevolgd door 35000 gebruikers en actief in 19 verschillende campagnes. De profielen worden dus voor meerdere doelen gebruikt. Team Jorg maakt ook gebruik van speciaal ontworpen websites.

De activiteiten van TEAM Jorge zijn illegaal. Er zou onderzoek en vervolging moeten plaatsvinden door de verantwoordelijke autoriteiten. Het probleem is dat de wet en ook het vervolgingsapparaat van justitie nog niet aangepast zijn aan allerlei vormen van misbruik in de online-wereld.

Het gebruik van valse identiteiten is echter een aanslag op de democratische wereld.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be