IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Mishandeling van politieke gevangenen

Facebook
Twitter
Email
Print
© Addameer

Sinds 7 oktober 2023 heeft Israël op grote schaal Palestijnen gearresteerd in de bezette gebieden. Ze worden opgepakt zonder dat hun verblijfplaats wordt bekendgemaakt. Een aantal wetswijzigingen holt het recht op verdediging en het recht op een eerlijk proces verder uit. Voeg hieraan het systematische gebruik van martelingen tijdens ondervragingen en je hebt en beschrijving van de hel. Gevangenen moeten al hun kleren uitdoen, hun ledematen worden pijnlijk vastgebonden en ze worden onder verwensingen hard geslagen. Ze moeten overdag knielen op het asfalt. Ze kunnen niet met elkaar praten. Tijdens ondervragingen worden ze aangevallen door honden. Gezondheidszorg schiet ernstig te kort. 27 gevangenen kwamen om in het Sdeh Teiman kamp. De gevangenen krijgen onvoldoende voedsel. Sommigen vallen flauw van de honger. Anderen hebben een half jaar de zon niet gezien. Ze krijgen geen schone kleren. Ze krijgen geen gelegenheid hun haar te knippen of hun nagels. Douchen gebeurt met grote intervallen zonder daarna schone kleren te krijgen.

Tijdens ondervraging zijn er de martelingen die algemeen gebruikelijk zijn: urenlang in stressposities zitten, onthouden van slaap en slaan op voeten, benen, de maag en de borst.

Er zijn redelijke argumenten om hier te spreken van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, waaraan rechters, gevangenisautoriteiten, de politie en het leger medeplichtig zijn.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be