IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Toenemende druk op Booking.com

Facebook
Twitter
Email
Print

Booking ligt al jaren onder vuur vanwege zijn rol als facilitator en profiteur van Isra√ęls illegale kolonisering. In 2018 en 2019 publiceerden¬†Human Rights Watch¬†en¬†Amnesty International¬†rapporten waarin die rol werd beschreven, maar Booking handhaafde zijn activiteiten en negeerde ook de golf van protesten die het bedrijf sindsdien overspoelt.

De veelgestelde vraag is, wat Booking bezielt om te volharden in zijn rol. De omzet uit de illegale nederzettingen weegt immers niet op tegen de enorme (reputatie)schade die er tegenover staat. Dat weet Booking uiteraard ook, maar het bedrijf vreest Amerikaanse wetgeving. Die bepaalt dat bedrijven die hun zakelijke banden verbreken met Isra√ęls nederzettingen zware sancties tegemoet kunnen zien. Denk daarbij aan desinvesteringen en opname op zwarte lijsten als ongewenste zakenpartner.

Aan de andere kant dreigt voor Booking een nieuw probleem nu Isra√ęl door de VN wordt opgenomen op de zogenoemde¬†lijst van schaamte. Aanleiding is Isra√ęls¬†structurele schending¬†van de rechten van Palestijnse kinderen. Hoofdrolspelers daarin zijn ‚Äď naast het Isra√ęlische leger ‚Äď bendes van bewapende kolonisten, mede afkomstig uit de door Booking gepromote nederzettingen.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be