IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Verwaarlozing en vernederingen in Israëlisch ziekenhuis

Facebook
Twitter
Email
Print

In februari van dit jaar verscheen een rapport van Physicians for Human Rights in Israël, waarin gesteld wordt dat Israëlische gevangenissen’ een apparaat van vergelding en wraak’ zijn geworden.

De BBC sprak met twee klokkenluiders die de conclusies van dit rapport bevestigen.

Voor de behandeling van Hamasstrijders, die op 7 oktober 2023 gevangen werden genomen bestaat geen medische rechtvaardiging. Speciaal voor hen werd een militair veldhospitaal Sde Teiman opgericht.

Palestijnse gevangenen uit de Gazastrook worden routinematig aan alle vier de ledematen vastgebonden aan ziekenhuisbedden. Ze worden geblinddoekt en worden gedwongen luiers te dragen. Deze vernederingen kunnen opgevat worden als marteling.

Verwaarlozing komt ook voor. Een gevangene die later werd vrijgelaten, kreeg geen behandeling bij een infectie aan zijn been. Later moest het been worden geamputeerd.

Het langdurig vastbinden van patiënten is medisch onverantwoord. Het veroorzaakt doorligwonden en kan leiden tot beschadiging van zenuwen.

Pijnstillers werden onvoldoende toegediend, zelfs na een amputatie:

“De patiënt begon te trillen van de pijn, dus ik stopte en zei: ‘We kunnen niet doorgaan, je moet hem pijnstillers geven’. Vervolgens vertelde de dokter dat het te laat was om verdoving toe te dienen. De getuige zei dat dergelijke procedures “routinematig werden uitgevoerd zonder pijnstilling”, wat resulteerde in “een onacceptabele hoeveelheid pijn”.

Zie ook: https://www.hln.be/buitenland/gazanen-geboeid-geblinddoekt-en-behandeld-zonder-pijnstillers-in-israelisch-ziekenhuis~a9dfc8c8/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be