IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

8 juni 2024: Meer dan 274 doden om 4 Israëlische gijzelaars vrij te krijgen

Facebook
Twitter
Email
Print

© screenshot Democracy Now

Het is een van de bloedigste Israëlische aanvallen sinds 7 oktober 2023. Een Israëlische aanval op 8 juni om Israëlische gijzelaars in het Nuseirat Vluchtelingenkamp vrij te krijgen leidde tot 274 Palestijnse doden. 4 Israëlische gijzelaars sinds 7 oktober werden bevrijd. In het Israëlische nieuws op 8 juni werd alleen maar gesproken over de succesvolle operatie om de gijzelaars vrij te krijgen. Niets over de 274 slachtoffers aan Palestijnse kant.

In een reportage zien we Akram al-Satarri een paar uur na de aanslag voor het Al Aqsa Ziekenhuis in Deir al-Balah-ziekenhuis staan. Hij verklaart: ‘Iedere minuut gaat het dodental omhoog’.

De precieze toedracht was als volgt. Speciale eenheden van het Israëlische leger hadden zich vermomd als Palestijnse vluchtelingen. Ze werden geruggesteund door Israëlische drones die schoten op alles wat bewoog. F-16 straaljagers bombardeerden het gebied.

Het was 11 uur in de ochtend. De mensen gingen naar de markt om voedsel te kopen voor hun families. Drones, artillerie en F-16s begonnen te vuren. De artillerie richtte op gebouwen. Straaljagers dropten bommen. De mensen op de markt probeerden te vluchten. ‘Kinderen werden doodgeschoten. Bejaarden werden doodgeschoten. Vrouwen werden doodgeschoten. De aanval duurde 30 tot 45 minuten. Daarna begonnen mannen onder het puin naar overlevenden te zoeken’. 98 huizen werden beschoten. Daarom zijn er ook zo veel gewonden.

De aanval was niet gericht op Hamasstrijders, maar op burgers. De ziekenhuizen Al Aqsa en Al Awda kunnen de doden en gewonden niet verwerken. Er zijn te weinig bedden. Gewonden liggen op de grond.

Je kunt niet anders dan concluderen dat de levens van Palestijnse burgers voor Israël minder waardevol zijn dan die van Israëlische burgers.

Bron 1: https://www.democracynow.org/2024/6/10/gaza_nuseirat_attack
Bron 2: https://www.democracynow.org/2024/6/10/omar_baddar_israeli_raid

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be