IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Ongezien succes bij studentenprotesten

Facebook
Twitter
Email
Print

19 mei 2024

De BDS-beweging bericht dat de wereldwijde studentenprotesten tegen verbintenissen met Israëlische universiteiten ongehoord succesvol is.

Als reactie op de Palestijnse oproep van 15 Palestijnse universiteiten om een eind te maken aan alle medeplichtigheid aan Israëlische misdaden, hebben studentenprotesten tientallen universiteiten wereldwijd gedwongen om de banden met Israëlische academische instituten te verbreken.

In 20 jaar tijd heeft de BDS-beweging niet zulke successen in zo’n korte tijd meegemaakt.

Noorwegen, Spanje, Italië, Nederland, België en Zuid-Afrika hebben bestaande verbintenissen geschorst. In Spanje hebben 76 universiteiten tijdens een conferentie samenwerkingsverbanden verbroken die ‘niet in overeenstemming zijn met het internationaal humanitair recht’.

In de VS, Canada, Mexico, Europa en Australië wordt ook gebroken met ondernemingen die medeplichtig zijn aan de Israëlische bezetting en oorlogsmisdaden, zoals de Israëlische wapenindustrie.

Dit alles is het gevolg van de niet aflatende inspanningen van studenten en docenten. Hun engagement geeft Palestijnen hoop.

https://bdsmovement.net/news/universities-are-ending-complicity-israeli-apartheid-and-its-gaza-genocide-numbers-never-seen  

@PACBI – dit is de Palestijnse campagne voor een academische en culturele boycot van Israël.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be