De huidige gebeurtenissen in het Midden-Oosten herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om rekening te houden met de grondoorzaken van het terugkerende geweld, namelijk het Israëlische beleid van kolonisatie, annexatie en apartheid.

 

Als de EU en België dit negeren en Israël straffeloos het internationaal recht laat schenden, zal de situatie alleen maar erger worden.

 

De EU en België moeten in hun betrekkingen met Israël, in het bijzonder hun handelsbetrekkingen, op zijn minst rekening houden met de eerbiediging van het internationaal recht en de mensenrechten.

 

Dit is wat de campagne #MadeInIllegality eist: een handelsverbod met nederzettingen, waar ook ter wereld, in bezet Palestina of elders.

 

Dit is het minimum wat we moeten eisen en zou niet meer dan een rechtvaardig beleid moeten zijn…

 

? OOK JIJ KUNT HANDELEN!

 

Om België en de EU op te roepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en de invoer van goederen en diensten uit de illegale Israëlische nederzettingen te verbieden, kan u zich aansluiten bij de 17.000 Belgische ondertekenaars door de Europese petitie te ONDERTEKENEN:

 

https://www.madeinillegality.org/fr#petition

 

De periode voor het verzamelen van handtekeningen loopt af op maandag 20 februari 2023.

Gedurende de resterende dagen is het belangrijk dat degenen die vinden dat de verdediging van de mensenrechten niet moet stoppen waar commerciële belangen beginnen de petitie tekenen!

 

Op onze website kan u meer info terugvinden over deze campagne.

 

 

Deel dit bericht gerust en deel ook onze laatste Facebook-, Twitter- of Instagram-berichten over dit onderwerp!

facebook  youtube  instagram 
Pas je inschrijving op de nieuwsbrief aan    |    Bekijk online