Teken en deel de petitie om de handel met Israëlische nederzettingen te verbieden!

We hebben bijna het Belgische aantal handtekeningen bereikt om de druk op onze politici op te kunnen voeren...

Niemand wil meewerken aan diefstal van land en de verdere uitzetting en verdrijving van Palestijnse families.

Maar zonder het te weten, maken sommige producten in onze supermarkten ons medeplichtig aan deze misdaden.

 

Palestina Solidariteit heeft samen met vele organisaties in Europa het burgerinitiatief #StopTradeWithSettlements #MadeInIllegality gelanceerd om producten uit de nederzettingen van de Europese markt te verbieden, een petitie voor heel Europa dat wanneer het aantal handtekeningen is behaald bindend is.

 

Om door de Commissie in aanmerking te worden genomen, moet wij 1 miljoen handtekeningen verzamelen, waarvan 15.000 in België. We zijn heel dicht bij deze 15.000 handtekeningen en we zijn het eerste Europese land dat zijn nationale quotum haalt, wat een krachtig signaal zou zijn voor onze regering om producten uit de kolonies in België te verbieden!

Help ons door het Europees burgerinitiatief (EBI) te ondertekenen en massaal te delen in uw netwerk en uw kennissen en vrienden te overtuigen om deel te nemen!

 

TEKEN en DEEL! 

https://www.madeinillegality.org/-nl-ebi-

 

Wat is een Europees burgerinitiatief (EBI)? In tegenstelling tot een normale petitie is het een officieel instrument waarmee Europese burgers een wetsvoorstel op de agenda van de Europese Commissie kunnen zetten!

 

We hebben je nodig, elke handtekening telt!

 

 Door dit Europees burgerinitiatief te ondertekenen,

  • eis je dat de EU een einde maakt aan de handel met nederzettingen die illegaal zijn opgetrokken in bezette gebieden, zoals in bezet Palestijns gebied waar Israël illegale nederzettingen blijft bouwen
  • vraag je de EU om het internationaal recht en de mensenrechten consequent te respecteren, ook in haar handelsrelaties;
  • geef je de EU te kennen dat je niet langer het risico wil lopen door je aankopen medeplichtig te zijn aan de kolonisatie en het geweld tegen onder meer het Palestijnse volk.

De Belgische regering heeft trouwens meegedeeld dat ze dit EBI op de voet zal volgen. Als veel Belgische burgers het EBI ondertekenen, zal dat de regering aanmoedigen om op Europees niveau in deze kwestie een voortrekkersrol op te nemen!

Alvast hartelijk dank voor uw engagement voor een betere wereld.

Strijdvaardige groeten

Palestina Solidariteit

facebook  youtube  instagram 
Pas je inschrijving op de nieuwsbrief aan    |    Bekijk online