De najaarscampagne van 11.11.11 is van start gegaan. Dit jaar staat de campagne geheel in het teken van klimaatonrecht, en dat is broodnodig.

 

Palestina Solidariteit partner van 11.11.11. roept mee op om acties op te zetten en de campagne te steunen.

Klimaatonrecht treft ons allemaal, maar de impact op landen met het minste verantwoordelijkheid en  middelen worden het sterkst getroffen...

 

Els Hertogen, directeur van 11.11.11. legt in onderstaand filmpje (klik op foto om te kijken) uit hoe jij kan meedoen aan de campagne tegen klimaatonrecht!

Oekraïne, Afghanistan, Syrië, Palestina,… desastreuze impact op milieu en klimaat door oorlog en geweld een vergeten zaak.

© Al Mezan: overstromingen Gaza stad zomer 2021

Alle wetenschappelijke rapporten bevestigen dat de klimaatverandering de wereld onveiliger maakt en nieuwe vluchtelingenstromen zal genereren. Het perverse is dat rijke landen de klimaatverandering enkel zien als een veiligheidsrisico en veel geld uitgeven aan beveiliging en het verhogen van militaire uitgaven, slechts een fractie van het militaire budget gaat naar maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan.

In ons artikel gaan we in op de impact van geweld en oorlog op het klimaat en milieu en leggen we ook de impact van de Israëlische bezetting hierop uit.

Milieu impact Israëlisch/Palestijnse kwestie (nieuw educatief aanbod)

© Al Mezan: Gazastrook 2021, afvalproblematiek

We brachten recent een nieuw educatief pakket uit 'Palestina in de klas' voor het secundair onderwijs. In één van de lessen gaan we dieper in op de impact van de Israëlische bezetting op het milieu en klimaat. 

facebook  youtube  instagram 
Pas je inschrijving op de nieuwsbrief aan    |    Bekijk online