Beste Palestina - vriend(in),

 

Het afgelopen jaar was een jaar van het heropstarten van onze werking, na 2 jaar pandemie…

Het was fijn om veel Palestina-vrienden na deze periode terug te zien en te zien hoeveel enthousiasme er is om de Palestijnse kwestie te blijven aankaarten.

Afgelopen zomer  zijn onze inleefreizen terug gestart en konden we met een groep jongeren op uitwisseling naar het Keffiyeh centrum, een activiteitencentrum voor jongeren in het New Askar vluchtelingenkamp in Nablus, één van de projecten die we al jaren steunen.

Meedraaien samen met Palestijnse jongeren in het centrum was een erg krachtige ervaring, een ervaring die ons nogmaals bevestigde waarom ons werk hier zo belangrijk is.

Dit jaar brachten we ook onze leskoffer ‘Palestina in de klas’ uit, een educatief pakket voor het secundair onderwijs.

 https://palestinasolidariteit.be/educatief-pakket-palestina-in-de-klas/

Bij het schrijven van deze steunvraagbrief kregen we te horen dat ons lespakket na meer dan een maand van de educatieve portaalsite Klascement van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming is gehaald. ‘Door incidenten uit het verleden over dit onderwerp hebben we uit schrik de lessen verwijderd’, was de mededeling. Ze willen ze laten nakijken door ‘specialisten’, klonk het ook. We wachten nog even hun antwoord af.

2023 is een sleuteljaar, 75 jaar Nakba

Het komende jaar zal het 75 jaar zijn dat de Palestijnen massaal verdreven zijn van hun land, een etnische zuivering die tot op de dag van vandaag doorgaat…

Een heel jaar lang gaan wij de Nakba herdenken met maandelijkse verhalen op onze mediakanalen over de verdwenen dorpen, een conferentie op 21 mei waar we Ilan Pappé (Israëlisch historicus) voor hebben kunnen strikken, een openlucht event in Brussel en nog veel meer…

Daarnaast gaan we verder met de BDS - campagne, schrijven we artikels en opiniestukken en blijven we de politieke hypocrisie aankaarten.

Om dit alles te kunnen doen vragen wij u om een milde gift, giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar

 

Alvast erg bedankt voor uw steun!

Prettige feestdagen

Vanwege Myriam Vandecan (voorzitter)

PS: Beelden zeggen meer dan woorden, in bijlage ons werk in 2022 mede dankzij onze donateurs in beeld, klik hier voor ons beeldverslag…

 

Rekeningnummer: IBAN: BE64 5230 8014 8852     BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw

Adres: J.Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van ‘Steun werking’

facebook  youtube  instagram 
Pas je inschrijving op de nieuwsbrief aan    |    Bekijk online