4. Steun project: geen kinderen achter tralies

 

Steun project: Geen kinderen achter tralies

De organisatie Defense for Childeren International Palestine (DCI-P) startte met een project in de sinds juni 1967 bezette Palestijnse gebieden (de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever met inbegrip van Oost-Jeruzalem).

DCI-P wil de rechten van kinderen in de Palestijnse gebieden verdedigen en gelijktijdig ook de kinderen weerbaarder maken bij hun gevangenneming. Daartoe hebben ze het project opgestart 'Ken je rechten'.

 

Het belangrijkste doel van deze campagne is om het bewustzijn van de schoolgaande kinderen in hoogrisicogebieden te versterken. Dit zijn zones waar veel kinderen gearresteerd worden, zoals in de buurt van bypasswegen en van kolonies.

Via de trainingen van DCI-Palestine worden de kinderen voorbereid op wat hen te wachten staat bij een arrestatie, de transfer, de ondervragingsperiode en het detentieproces. Hierbij wordt er ook gefocust op hun rechten, op het internationaal recht en op de wetten i.v.m. de arrestaties. Ook het belang van contact met een advocaat wordt benadrukt.

Er werden reeds 41 trainingen uitgevoerd bij kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Hierbij werden 1081 kinderen bereikt.

Een gemakkelijk te onthouden telefoonnummer staat op de folder, zodat Palestijnse kinderen 24 uur per dag, 7 dagen per week contact kunnen opnemen met een DCI-Palestine-jurist,  tenminste als ze toelating krijgen om te telefoneren.

 

Je kan dit project financieel steunen door een bijdrage te storten op IBAN BE64 523 08014 8852 (BIC: TRIOBEBB) op naam van Palestina Solidariteit , Ectorsstraat 19, 3400 Landen (met als vermelding:DCI-P).