'Benyamin Netanyahu en het wereldkampioenschap voor globale hypocrisie'

Sus Van Elzen

 

Sus Van Elzen Sus van Elzen is journalist en auteur

12/01/2015 om 16:44 - Bijgewerkt op 13/01/2015 om 11:25

'De snotterende politici, de wenende kerkvorsten, de droeve gezagsdragers, zouden er in hùn machtsgebied alles voor gedaan hebben om Charlie Hebdo te verbieden', schrijft Sus Van Elzen.

'Benyamin Netanyahu en het wereldkampioenschap voor globale hypocrisie'

Benyamin Netanyahu © Reuters

Het was natuurlijk een schone manifestatie. Een miljoen mensen op straat is geen kattenpis, zelfs niet in Parijs. Veel lieve mensen bijeen, en een aantal andere. Het is goed dat half Frankrijk zich nog eens liet horen, dat was lang geleden. Die brochette staatshoofden erbij zou daar geen afbreuk aan mogen doen, zij zijn ten slotte een kleine minderheid. En toch.

En toch, was ik een Fransman, was ik in Parijs, of was ik zelfs van Charlie Hebdo, misschien zou ik niet gegaan zijn.

Waarom niet? Misschien omdat ik zeker weet dat die van Charlie Hebdo er onmiddellijk een uiterst grove en vernietigende cover over zouden gemaakt hebben. Zoals de tekenaar Willem, de enig overlevende veteraan van het blad, al zei: al die nieuwe "vrienden" deden de redactie van Charlie Hebdo kotsen. De meesten ervan hadden niet betrapt willen worden met het blad in hun handen. De snotterende politici, de wenende kerkvorsten, de droeve gezagsdragers, zouden er in hùn machtsgebied alles voor gedaan hebben om het blad te verbieden. Nu komen ze dus op voor de vrije meningsuiting. Wat ze echt doen is een moord gebruiken voor hun eigen propaganda.

Best geplaatst in het wereldkampioenschap voor globale hypocrisie zijn natuurlijk de Israëlische premier Benyamin "Bibi" Netanyahu en zijn protofascistische ministers Bennett en Lieberman die in de stoet kwamen meelopen. Dat werd niet eens goedgemaakt door het beeld van hun aartsvijand de Palestijn Mahmoud Abbas vooraan arm in arm met de Jordaanse koning en Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad, terwijl Bibi omringd liep door een peloton bodyguards.

Volledige tekst:

 

http://www.knack.be/nieuws/wereld/benyamin-netanyahu-en-het-wereldkampioenschap-voor-globale-hypocrisie/article-opinion-524653.html?utm_source=Newsletter-12/01/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=2690681522919

Lees ook:

http://www.knack.be/nieuws/wereld/hollande-vraagt-netanyahu-niet-naar-charlie-hebdo-mars-te-komen-geen-commentaar-van-beide-staten/article-normal-524679.html?utm_source=Newsletter-12/01/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=2690681522919