Beste sympathisant, activist, medereiziger, vurig supporter…

Ik wil me graag even kort voorstellen voor degenen die me nog niet zo goed kennen.

Reeds vele jaren ben ik lid van Palestina Solidariteit maar ben trots me nu te kunnen voorstellen als coördinatrice voor de campagne rond kindgevangenen die tegelijkertijd het internationale bedrijf G4S ter verantwoording roept om haar fel bekritiseerde banden met het Israëlische bezettings- en Apartheidsbeleid en de daarmee gepaard gaande mensenrechtenschendingen. Ik wil jullie hier alvast bedanken, want het is dankzij jullie giften en jarenlange steun tijdens acties en activiteiten dat Palestina Solidariteit de mogelijkheid heeft om me voor 9 maanden aan te nemen als vaste kracht voor deze campagne. 

 

Ik zie dit helemaal zitten en heb emmers energie om in deze campagne successen te behalen. Maar  wil dit graag samen met jullie doen. We hebben jullie ideeën en steun vandaag nodig om deze campagne, waar we met het hele team in geloven, tot een goed einde te brengen.

Onze G4S-campagne wil Belgische ondernemers, sporters, individuen en overheidsinstanties ervan overtuigen geen (sponsor)contracten te verlenen aan G4S omdat dit bedrijf de internationale (humanitaire) wetgeving schendt.  Wij vragen u om ons hierbij te helpen:

  1. Hebt u weet van G4S-activiteiten in uw buurt?  Laat het ons a.u.b. weten!
  2. Wil u ons graag vrijwillig bijstaan in deze campagne, achter of voor de schermen?  Laat het ons ook weten a.u.b.!  Vele handen maken licht werk!

Een beknopte samenvatting over G4S in Israël: G4S-Israël voert vier types van activiteiten uit die bij verschillende facetten van de Israëlische bezetting betrokken zijn. Ten eerste heeft de maatschappij veiligheidsuitrusting en –diensten verzorgd voor opsluitingsfaciliteiten waarin Palestijnse politieke gevangenen en kindgevangenen vastzitten in Israël en op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ten tweede levert de maatschappij veiligheidsdiensten aan bedrijven in kolonies. Ten derde heeft de maatschappij uitrusting en onderhoud verzorgd voor de Israëlische militaire checkpoints op de bezette Westelijke Jordaanoever. Op deze manier werken zij actief mee aan het Apartheidssysteem  dat Israël creëert door woonwijken, onderwijs, gezondheidszorg, wegen, nummerplaten, juridische diensten volledig te scheiden tussen mensen die in hetzelfde gebied wonen, vaak op minder dan 500 meter van elkaar verwijderd. Ten slotte heeft G4S ook veiligheidssystemen geleverd aan het Israëlisch politiehoofdkwartier op de bezette Westelijke Jordaanoever.

 

Uitgebreide informatie over de specifieke activiteiten van G4S met betrekking tot de Israëlische bezettingspolitiek kan u hier vinden.

Je kan ons voor vragen, campagnemateriaal en opmerkingen bereiken op campaign@palestinasolidariteit.be of op 02 501 67 49 of op 0499 91 32 14.

Alvast bedankt en tot horens!

An

Onze campagne financieel steunen kan ook!

IBAN: BE64 5230 8014 8852
BIC: TRIOBEBB
Op naam van: Palestina Solidariteit vzw
Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen
Met vermelding van "G4S". 

Voor deze giften kan Palestina Solidariteit een fiscaal attest afleveren vanaf €40.