Help de geldstromen naar Israel droogleggen

Als we willen inzetten op een duurzame en sociaal rechtvaardige maatschappij, is het cruciaal dat financiele instellingen meedoen en ervoor kiezen om schadelijke praktijken niet langer te financieren. Banken, pensioenfondsen en verzekeraars vervullen sleutelfuncties in onze samenleving en hun beslissingen hebben een groot effect. De geschiedenis bewijst dit: toen Nederlandse burgers pensioenfonds PGGM overtuigden hun beleggingen in vijf Israelische banken stopzetten, volgde een politieke storm.

Om het geweld in Gaza een halt toe te roepen, volgt de organisatie Avaaz dan ook de strategie om burgers zes banken, pensioenfondsen en bedrijven te vragen te desinvesteren uit Israel. Meer dan een miljoen mensen ondertekenden deze petitie al - Avaaz zou er graag nog 500.000 bij hebben. Als zij de instellingen ervan kunnen overtuigen zich terug te trekken en de Israelische economie zo een klap te geven, wordt er niet langer geprofiteerd van het geweld en is er een reden om ermee te stoppen. Je kunt hier meer lezen en de petitie ondertekenenen .

Het lijkt misschien een heel indirecte manier om actie te ondernemen, een druppel op een hete plaat, maar hoe meer mensen tekenen, hoe groter de kans dat het werkt!