Ik zet mij in als vrijwilliger

Bij de nationale werking

Palestina Solidariteit draait bijna uitsluitend op vrijwilligers, die zich met hart en ziel willen inzetten voor de Palestijnse kwestie.Ben jij ook geroerd door het voortdurende onrecht? Wil jij een helpende hand toesteken?

Wij zijn steeds op zoek naar mensen die willen helpen bij het uitwerken van onze acties, maar ook het maken van posters, secretariaatswerk, het schrijven van artikels en lezersbrieven, het bemannen van standen, enz.

Interesse? In dit document kan je meer concrete voorbeelden vinden. Neem zeker eens een kijkje en laat ons weten welke taak jou het beste ligt.

Neem dan contact op met ons!

 

In jouw eigen regio

Koppel het nuttige aan het aangename: leer nieuwe mensen kennen en organiseer samen met ons nieuwe activiteiten in jouw regio. Zowel voor het werven van fondsen als voor het sensibiliseren van het grote publiek kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan!

Fondsenwerving: een rommelmarkt, quiz, eetfestijn, tombola, tentoonstelling, sponsortocht, verjaardagsgiften voor één van onze projecten of onze eigen werking, financiële steun via de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking,…

Sensibilisering: je bent aanspreekpunt in de stand op festivals, beurzen of andere evenementen, je organiseert zelf of je geeft een presentatie tijdens een recreatieve of educatieve activiteit, bijvoorbeeld in scholen, je organiseert een filmavond in je buurthuis, een artikel over Palestina Solidariteit in het gemeente- of stadsmagazine,…

Het zijn maar enkele voorbeelden waar wij je graag voor willen bijstaan.

Wil je een lokale groep van Palestina Solidariteit opstarten in je buurt? Neem contact op met ons en we helpen je graag verder!

Samen zoeken we naar een antwoord op vragen zoals:

  • Hoe bereiken we eventuele vrijwilligers en sympathisanten en leren we hen kennen?
  • Wat kunnen we als groep betekenen? Welke kansen bieden zich lokaal aan?
  • Wie kunnen we daarbij betrekken?
  • Hoe gaan we concreet van start?

Momenteel zijn er lokale groepen die in meer of mindere mate met Palestina Solidariteit samenwerken, actief in:

Gent: Gents ActiePlatform Palestina
Leuven: Leuvense Actiegroep Palestina
Maasmechelen: Palestina Comité Maasmechelen
Antwerpen: Antwerp for Palestine