Peterschap Palestijnse studenten

 

 

Iets voor jou?

 

Peter of meter worden van een Palestijnse student(e)

                                                                                                         Hiermee doorbreek je de cirkel van de armoede !

 

 

 

Wanneer de economische situatie achteruit gaat en als gevolg hiervan een gezin financiële problemen krijgt dan zijn het vaak de dochters die daar het slachtoffer van worden. Alle hoop wordt gericht op een van de zonen om een diploma te behalen. En hoewel de meisjes vaak even bekwaam en gemotiveerd zijn, worden zij als het moeilijk wordt thuis gehouden, vaak zelfs omdat eenvoudigweg het dagelijkse vervoer van en naar de universiteit niet meer kan worden betaald.


Een degelijk diploma is niet enkel van levensbelang in de industrielanden maar evenzeer in een land zoals Palestina waar de economie zich niet normaal kan ontwikkelen ten gevolge van blokkades en hoge taksen die worden opgelegd door Israël.

Door de bezetting en daarop volgende opstanden zijn er in de Palestijnse gemeenschap veel alleenstaande vrouwen, weduwen of vrouwen waarvan de echtgenoot in de gevangenis zit. Zij kunnen met moeite het hoofd boven water  houden.


Daarom heeft PALESTINA SOLIDARITEIT in samenwerking met PWWSD (De Vereniging van de Palestijnse Werkende Vrouwen voor Ontwikkeling) een peter-/meterschap opgericht in België, opdat ook u concreet zou kunnen helpen. Sinds een aantal jaren worden ook mannelijke studenten uit moeilijke situaties tot het programma toegelaten.


Met slechts 15,00 €/maand steunt u een student(e) op weg naar een betere toekomst voor hem/haar en haar gezin. U kan ook een eenmalige gift doen, vanaf 40 EUR per jaar ontvangt u een fiscaal attest.

Met 15,00 € kan de student boeken en transportonkosten van thuis naar de universiteit betalen. De PWWSD volgt dit ter plaatse op en vraagt bewijzen van inschrijving, aankoop van studieboeken en semestriële rapporten.

 

Door peter of meter te worden van een student(e), gedurende enkele jaren, is de kans reëel dat de cirkel van de armoede voor de kinderen uit dit gezin doorbroken wordt. De afgestudeerde is dan ook in staat om de jongere broers en zussen financieel te steunen tijdens hun studies.

 

Studenten gesteund door peters en meters van Palestina Solidariteit. 

Palestina Solidariteit dankt al de peters en meters voor hun maandelijkse steun aan deze Palestijnse studenten. Zonder hun steun zouden deze studenten hun studies niet kunnen doen.

 

Informatie over de student

1 ) Maram B. studeert Engels aan de Birzeit universiteit. Haar vader is erg ziek en kan niet werken. De familie telt 6 personen.

2 ) Karam H. studeert Business Administration aan de Birzeit universiteit. Karams vader is overleden en zijn moeder heeft geen werk. De familie heeft geen inkomen.

3 ) Sojood T. studeert Engels aan de Al Najah universiteit te Nablus. Sojood haar vader werkt als verkoper en heeft een maandelijks inkomen van tussen de 800 en 1000 shekel (tussen de 169 en 210 euro).

Haar familie bestaat uit 9 personen;  4 kinderen gaan naar de universiteit en 3 anderen zitten op school.

4 ) Lila Al k. studeert wiskunde aan de Al Najah universiteit te Nablus. Haar vader werkt in de bouw en heeft een onregelmatig inkomen

De familie bestaat uit 6 leden; 3 kinderen studeren.

5 ) Ruba  M. studeert architectuur aan de universiteit te Hebron.  Haar moeder is leerkracht en gescheiden. Zij staat alleen in voor het gezin van  8.

6 ) Aseel S. studeert geneeskunde aan de Islamitische universiteit te Gaza. Haar vader werkt als verpleger. Hij verdient ongeveer 400 euro en onderhoudt hiermee een gezin van 9; 2 kinderen studeren aan de universiteit en 4 anderen zitten op school.

7 ) Dalia M.H. studeert tandheelkunde aan de Al Azhar universiteit te Gaza. Haar familie bestaat uit 7 personen. Haar vader is  bouwvakker en heeft een maandelijks inkomen van 1800 shekel. 4 kinderen zitten op school en eentje gaat naar de universiteit.

8 ) Afrah M.H. studeert communicatie-ingenieur aan de Al Najah universiteit te Nablus. Haar familie telt 12 leden. Haar vader is chauffeur en heeft een maandelijks inkomen van 1200 shekel. 

9 ) Mutaz F.M.Y. studeert voor vertaler aan de Arabisch Amerikaanse universiteit van Jenin. Er zijn 7 familieleden. De vader is conciërge en heeft een maandelijks inkomen van 300 shekel. Eén van de kinderen gaat naar de universiteit, 5 anderen zitten nog op school. 

10 ) Asma'a Q. studeert Engels aan de El-Najah universiteit van Nablus. De familie bestaat uit 8 personen, 2 kinderen gaan naar de universiteit en de anderen gaan nog naar school.

 

Briefje van Karam

 

Ik ben de student Karam. Ik studeer in de universiteit van Birzeit. Ik heb bijna mijn derde jaar gedaan en ik ga naar mijn laatste specialisatiejaar handel, financiën en bankieren. Ik dank jullie voor de hulp om mijn studies te kunnen doen en mijn ambitie te realiseren.

Bedankt met veel respect.

 

 

Briefje van Soma

 

Hallo,

Ik ben erg blij dat ik afgestudeerd ben.  Ik voel me zeer gelukkig omdat ik mijn studies aan de An-Najah Nationale universiteit heb vervolledigd.  Ik wil jullie daarom bedanken voor al jullie hulp.  Ik apprecieer erg hoe u mijn familie en mezelf financieel en psychologisch hebt gesteund.  Ik zal dat nooit vergeten. Nogmaals bedankt voor jullie hulp!

 

De volgende studenten zijn afgestudeerd tijdens schooljaar 2014-2015. Ze hadden tijdens de zomer 2015 nog geen werk gevonden, hopelijk lukt het hen en kunnen ze dan ook hun familie steunen.

Alla'a: National University College : Finance

Deema: Birzeit University: nutrition

Haneen: The Islamic University – Gaza: LAW

 

 

Uw bijdrage kan u storten (eenmalig, maandelijks, trimestrieel of jaarlijks) op het nr.

BE64 5230 8014 8852 (BIC: TRIOBEBB) van PALESTINA SOLIDARITEIT met de vermelding: peter/meter van een student(e).


Gelieve het strookje ingevuld terug sturen naar PALESTINA SOLIDARITEIT, Ectorsstraat 19, 3400 Landen, of te mailen naar info@palestinasolidariteit.be.


Ik wens peter of meter te worden van een studente


Naam:
 

Straat:
 

nummer:
 

Postcode:
 

Gemeente:

E-mail:

En stort ....

(eenmalig/maandelijks/trimestrieel/jaarlijks*) op nr BE64 5230 8014 8852
met de vermelding: peter/meter van een studente
 


datum:
*schrappen wat niet past