PWWSD-project: bericht over Palestijnse studenten

 

Deema Barghouti is afgestudeerd en ze dankt de sponsors voor hun vrijgevigheid die het haar mogelijk maakte om haar studie af te ronden.

 

Haneen studeert al 5 jaar aan de universiteit en kon al die jaren rekenen op het meterschap van Palestina Solidariteit. Nu blijven er slechts enkele credituren, die ze zelf zal bekostigen. Ze dankt de sponsors heel veel voor haar jarenlange ondersteuning. Zij wordt nu vervangen door een nieuwe student.

 

Alla'a Ibrahim is met succes afgestudeerd en ook heel dankbaar voor de peters/meters die haar sponsorden.

 

In samenwerking met de Palestinians Working Women Society for Developpemnt (PWWSD of Vereniging van de Palestijnse Werkende Vrouwen voor Ontwikkeling) heeft Palestina Solidariteit een peter-/meterschap van studenten opgericht.

 

Palestina Solidariteit sponsort elk jaar 10 studenten aan de hogeschool of universiteit in Palestina. Telkens als er een student afstudeert (of soms stopt) wordt deze vervangen door een nieuwe student.

 

PWWSD is werkzaam in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever en selecteert er de studenten die tot het programma toegelaten worden. Een degelijk diploma is belangrijk in een land waar de economie zich niet normaal kan ontwikkelen ten gevolge van de Israëlische bezetting, blokkades en hoge belastingen.

 

Financiële steun kan gestort worden op IBAN: BE64 5230 8014 8852 BIC:TRIOBEBB van Palestina Solidariteit met de vermelding “peter/meter student”.

 

Meer info: http://www.pwwsd.org/en/about-us1/ en https://www.facebook.com/pwwsd