Schrijf eens een brief

Het is heel belangrijk om te reageren op de berichtgeving en om uw mening bekend te maken. Volg het voorbeeld van onderstaande personen die volgende brieven schreven:

 

Volgende reactie werd op 12 april op de website van Radio 1 geplaatst naar aanleiding van een interview van Jan Dreezen over zijn eis om in juli 2013 geen Europa cup voor voetbalbeloften in Israël te organiseren (http://www.radio1.be/programmas/de-ochtend/zelfs-voetbal-politiek-israël)

<< Ik vind een totale boycot van Israël een plicht voor elkeen en voor alle landen en organisaties, om de redenen, vermeld in de Palestijnse oproep tot boycot en waar geen speld tussen te krijgen is: 

"- Israël ontkent zijn verantwoordelijkheid voor de Nakba (Arabisch voor "catastrofe"), de golven van etnische zuiveringen en onteigening die het Palestijnse vluchtelingenprobleem gecreëerd hebben, en weigert daarom de onvervreemdbare rechten van de vluchtelingen en ontheemden te erkennen, gestipuleerd in en beschermd door internationaal recht. 

- Militaire bezetting en kolonisatie van de Westelijke Jordaanoever (inclusief Oost-Jeruzalem) en de Gazastrook sinds 1967, in overtreding met het internationaal recht en de VN-resoluties. 

- Het diepgewortelde systeem van rassendiscriminatie en segregatie tegen de Palestijnse burgers van Israël, wat lijkt op het uitgeschakelde apartheidssysteem in Zuid-Afrika. 

- Alle vormen van internationale tussenkomst hebben totnogtoe gefaald om Israël te dwingen, zich naar de internationale wet te schikken of de onderdrukking van de Palestijnen te beëindigen, die zich heeft gemanifesteerd in vele vormen, met inbegrip van beleg, willekeurig doden, moedwillige vernietiging en de racistische koloniale muur." 

Het argument "sport is geen politiek" gaat niet op: door een internationaal sportevenement in Israël te organiseren, doe je inderdaad alsof Israël een normaal land is dat zich naar de normen van het internationaal recht gedraagt. >> 

Groetjes,

Jan Van Herzele