Schrijf eens een brief

Het is heel belangrijk om te reageren op de berichtgeving en om uw mening bekend te maken. Volg het voorbeeld van onderstaande persoon.

Antisemitisme (lezersbrief opgenomen in De Standaard, 2.10.2013, p. 40)

 

Ik veronderstel dat Karel Van Nieuwenhuyse en Kaat Wils, de auteurs van de opiniebijdrage ‘Hoe trek je lessen uit de Holocaust” (De Standaard, 1.10.2013, rubriek Kort&Bondig), wel eens artikels, boeken of andere geschriften gelezen hebben van de Joodse schrijvers David Grossman, Norman Finkelstein of Amos Oz. Die hebben al meermaals gesteld dat de Israëlische vroegere en huidige imperialistische politiek nefast is voor het voortbestaan van Israël.

Finkelstein voegt eraan toe dat Israël op schandelijke wijze misbruik maakt van de Holocaust om zijn wil overal door te drijven.

Onlangs las ik in De Standaard dat Israël bijna alle VN-resoluties over de Palestijnse zaak aan zijn laars lapt.

Er is geen enkel land of volk in de wereld dat meer kan doen om het antisemitisme de kop in te drukken dan Israël en het Joodse volk zelf. Ze moeten en kunnen er alles aan doen.

Ik was 15 in 1945 en herinner me nu nog levendig de enorme golf van sympathie in de wereld voor het joodse volk na de vreselijke Holocaust door de nazibeulen.

Maar in 1948 met de stichting van Israël, werden veel Palestijnen uit hun woonsten verdreven en begonnen de wandaden. Er kwam en er komt nog altijd geen einde aan.

Ik had het geluk veertig jaar lang door meer dan honderd landen te reizen, voor zaken en in mindere mate voor toerisme. Hoeveel is nu nog overgebleven van die golf van sympathie van 1945? Bijna niets.

 

Frans Lein, Lauwe