Zelfs een Frans-joodse vrouw werd de toegang tot IsraEl geweigerd!

Palestina Solidariteit vraagt alle steun aan Israël te stoppen


AFP  - 21/12/2010 

De militante pro-Palestijnse Franse Olivia Zémor werd gearresteerd op Ben Gurion International Airport in Tel Aviv en de toegang geweigerd tot Israël, zei een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken op 21-12-2010. "Ze was tegengehouden op aanbeveling van de veiligheidsdiensten en is nog steeds vastgehouden op het vliegveld," vertelde Sabine Haddad, woordvoerster van de Israëlische immigratiediensten aan AFP, zonder verdere precisering. 

Olivia Zémor, de voorzitster van de vereniging CAPJPO EuroPalestine (http://www.europalestine.com), heeft al meerdere malen in het verleden Israël bezocht, zonder gearresteerd te worden, zei haar Israëlische advocate Leah Tzemel, ondervraagd door AFP. "Dit is een vredesactiviste die de regio vaak bezoekt en het is de eerste keer dat zij werd verhinderd om Israël binnen te komen," protesteerde ze. "De autoriteiten willen haar uitwijzen zonder de minste reden op te geven voor deze daad," voegde de advocate daaraan toe. 

De Israëlische autoriteiten wijzen geregeld pro-Palestijnse activisten uit omdat ze worden beschouwd als een risico voor de veiligheid van Israël.

(Tot daar een artikel uit Le Figaro).

Mevrouw Zémor is zelf joods. De vzw Palestina Solidariteit zegt dat deze maatregelen bewijzen dat Israël een politiestaat is geworden waar de mensenrechten moeten onderdoen voor een militair bestuur. België en Europa moeten stoppen steun te verlenen aan dit regime.