IEDER MENS IS GELIJK

Search

Optredens Palestijnse artiesten

Le Trio Joubran

Le Trio Joubran zijn oud-spelers met wereldfaam. Dit snaarinstrument, met warme, oosterse klanken, speelt een belangrijke rol in de Palestijnse cultuur. Het trio wordt gevormd door drie broers, afstammelingen van vier generaties oud-ambachtslui en oud-spelers. Hun betovergrootvaders, grootvaders en vader transformeerden het kenmerkende instrument in een passie, een levenswijze zelfs.

De performance van Le Trio Joubran wordt gesmaakt door een groot publiek van Qatar over Londen en New York. Het drietal laat zich live bijstaan door de onmisbare percussionist Youssef Hbeisch.

donderdag 21 januari om 20.15 uur in de Schouwburg

21 euro // +60: 18 euro /-19 en studenten: 12 euro

https://www.warande.be/programma/275/Le_Trio_Joubran_Palestina_//

 

Two Ladybugs
Remah Jabr (Palestina)

In ‘Two Ladybugs’ vertelt de Palestijnse theatermaakster Remah Jabr hoe het lot van een Belgische vrouw, een Palestijns meisje en een Isra√ęlische soldaat met elkaar verstrengeld geraken.

‘Two Ladybugs’ is het beklijvende masterproject van Remah Jabr. Ze maakte de voorstelling met drie jonge acteurs die zich duidelijk ongemakkelijk voelen in de bevreemdende wereld van hun personages. Ze verbergen dit onwennige gevoel niet voor het publiek, maar net dat maakt hun spel zo doeltreffend en meeslepend.

Remah Jabr (1980) is een Palestijnse die haar theateropleiding vervolledigde aan de regieopleiding van het RITS in Brussel. Haar visie op theater wordt echter nog altijd sterk be√Įnvloed door haar leven in haar thuisland. “Mijn stukken en teksten hebben vaak een surrealistisch kantje dat te maken heeft met de situatie in Palestina. In de ene wijk wordt iemand neergeschoten terwijl er in de andere een trouwfeest aan de gang is.

https://www.warande.be/zoeken/?zoekwaarde=remah#modal=/programma/129/Remah_Jabr_Palestina_/Two_Ladybugs/

 

‘Two Ladybugs’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en is in het Engels.

Donderdag 21 jan 2016  om 20.15 uur in de Kuub

16 euro //+60: 14 euro // -19: 10 euro

 

Badke
KVS, Les Ballets C de la B & A.M. Qattan Foundation (Palestina)

Op de tonen van opzwepende muziek dansen 10 jonge Palestijnse hiphoppers, circusartiesten, dansers,… de ziel uit hun lijf, maar onderhuids schuurt en wringt de harde werkelijkheid.

‘Badke’ is een omkering van dabke, de Palestijnse volksdans. De voorstelling vertrekt van de populaire variant: de sociale, feestelijke dabke-van-het-volk. 

 “Een feelgood-mix van folklore, capoeira, hiphop, moderne dans en acrobatiek. En de dansers lachen continu.” (De Volkskrant****)

Woensdag 24 februari om 20.15 uur in de Schouwburg

19 euro / +60: 17 euro  / -19 en studenten: 10 euro

 

https://www.warande.be/programma/139/KVS_Les_Ballets_C_de_la_B_A_M_Qattan_Foundation_Palestina_/Badke/

Datum: 

Thursday 21 January 2016

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be