IEDER MENS IS GELIJK

Search

Protestactie: G4S weg uit Gent!

“Stop G4S in Gent” blaast verzamelen aan het stadhuis van Gent om de gemeenteraadsleden te wijzen op hun verantwoordelijkheid bij hun contracten met G4S, een bedrijf dat de mensenrechten en het internationaal recht schendt.

Botermarkt, Gent
maandag 23 juni 2014, 17.30

Concreet willen we dat elk een letter vasthoudt om “Stop G4S in Gent” te spellen. Daarnaast wor…dt er geflyerd en handtekeningen opgehaald.

In april-mei verlengde het stadsbestuur twee van de drie contracten met G4S. Het stadsbestuur beloofde om in de toekomst mededinging naar de contracten toe te laten. Daarmee is onze honger niet gestild. Wij willen op de laatste gemeenteraadszitting voor de zomervakantie duidelijk maken dat we druk zullen blijven uitoefenen om de samenwerking stop te zetten.

G4S werkt actief mee aan het bezettings- en apartheidsregime van IsraĆ«l. G4S schendt op verschillende manieren het internationaal recht en de mensenrechten van de Palestijnen. G4S levert veiligheidsapparatuur en -diensten voor detentiefaciliteiten in IsraĆ«l en de bezette Westelijke Jordaanoever waarin Palestijnse politieke gevangenen ā€“waaronder kinderen- zonder eerlijk proces opgesloten zitten en onderworpen worden aan systematische mishandeling. G4S levert ook beveiligingsdiensten aan bedrijven en industriĆ«le zones in de illegale IsraĆ«lische kolonies en aan IsraĆ«lische militaire controleposten op de Westelijke Jordaanoever, die onderdeel vormen van de Apartheidsmuur waarvan het tracĆ© illegaal werd verklaard door het Internationaal Hof van Justitie (Adviserende Opinie van 9 juli 2004).

Stad Gent heeft het voorbije jaar drie overheidsopdrachten aan dit bedrijf gegund voor een bedrag van ruim 4 miljoen 370 000 euro.

De petitie tekenen kan op: https://www.palestinasolidariteit.be/petitie-stop-g4s-gent

Voor meer info:

Stop G4S in Gent:
https://www.palestinasolidariteit.be/acties/stop-g4s

Persbericht:
https://www.palestinasolidariteit.be/content/persbericht-stop-g4s-campagne-vraagt-engagementsverklaring-van-gent

De Stop G4S-campagne wordt ondersteund door: Gents Actieplatform Palestina, Human Rights Centre UGent, Intal Gent, Karibu Wereldkoor, Leuvense Actiegroep Palestina, Links Ecologisch Forum, Middle East and North Africa Research Group UGent, Milieuwerkgroep JNM, Palestina Solidariteit, Vredesactie Gent, Vrede vzw

Datum:
Monday 23 June 2014

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be