Voorstelling Koepel Palestina Solidariteit en lokale groepen

Palestina Solidariteit vzw spreidt haar vleugels uit over Vlaanderen
Over heel Vlaanderen zijn er lokale Palestina groepen bezig met het organiseren van allerlei activiteiten. Er zijn groepen die al jaren een vaste waarde zijn op lokaal vlak  en die met ons hun krachten bundelen om meer slagkracht te hebben nationaal en Europees . Maar ook nieuwe groepen van soms maar enkele enthousiaste mensen worden opgericht.

Steeds vaker kregen we de vraag naar ondersteuning  op inhoudelijk vlak maar ook  heel praktische vragen over het organiseren van een activiteit.
"Ik wil een avond rond Palestina organiseren en ben op zoek naar een spreker, wij willen actie voeren tegen de verkoop van Israëlische producten hoe begin ik eraan, we kregen lastige vragen over BDS en konden niet antwoorden wat moeten we doen, we willen een Music 4 Life activiteit organiseren: hebben jullie een draaiboek om te gebruiken?,…" 
Daarnaast zijn er vrijwilligers die ons contacteren en graag een steentje willen bijdragen, maar dat graag lokaal doen en de verplaatsing maken naar Brussel (waar de nationale werking zich situeert) niet zien zitten.

Daarom besloten we in 2017 een koepel werking op te zetten, dat wil zeggen dat we lokale Palestina groepen  praktisch en inhoudelijk steunen en wie een nieuwe groep wil starten hierbij helpen. Daarnaast kunnen we vrijwilligers lokaal verbinden met de lokale groepen.

Zelf een groep opstarten?
Misschien wil je zelf wel aansluiten bij een bestaande afdeling, of wil je met een paar mensen een lokale groep oprichten? Contacteer ons en we helpen je graag verder!

Contact: secretariaat@palestinasolidariteit.be of 02/501 67 49 van ma t.e.m do, tussen 10u en 16u