Nieuws

Afgelopen evenementen 27/06/2017

Afgelopen evenementen

 

‘Israël, Holocaust, Nazi’ daagt Joods actueel ons voor de rechter 23/06/2017

Voor dergelijke uitspraak met: ‘Israël, Holocaust, Nazi’ daagt Joods actueel ons voor de rechter , Laat het dan maar de president zelf zeggen

Activiteiten van Palestina Solidariteit in mei 2017 06/06/2017

Afgelopen activiteiten

Viavelo

Via Velo. Op zaterdag 13 mei werd er doorheen Brussel gefietst om de 100e verjaardag van de Balfour verklaring te herdenken en om 50 jaar bezetting in Palesinta en 10 jaar blokkade van Gaza aan te klagen.

Nakbaherdenking

Hongerstaking in Israëlische gevangenissen 02/06/2017

Na 40 dagen eindigde in de nacht van 26 op 27 mei de hongerstaking die honderden Palestijnse gevangenen voerden in Israëlische gevangenissen.

Het einde van de hongerstaking kwam er na onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse overheid en het Rode Kruis over het bezoekersrecht van de Palestijnse gevangenen. Vanaf nu mogen zij tweemaal per bezoek krijgen, tot nu toe was dit slechts eenmaal.

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligersbeweging die op basis van het internationaal recht 01/06/2017

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligersbeweging die op basis van het internationaal recht, respect voor de mensenrechten en de democratische principes, opkomt voor een rechtvaardige en duurzame oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict.” 

                       

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligersbeweging 01/06/2017

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligersbeweging die op basis van het internationaal recht, respect voor de mensenrechten en de democratische principes, opkomt voor een rechtvaardige en duurzame oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict.” 

Naast haar activiteiten in België, ondersteunt Palestina Solidariteit projecten in de bezette Palestijnse gebieden zelf, met het doel bij te dragen tot een rechtvaardige en duurzame vrede.

Palestina Solidariteit Nieuwsbrief Nr 43 23/05/2017
Ga met ons mee op inleefreis naar Palestina 18/05/2017

Ontdek 10 dagen lang de sfeer en cultuur onder dagelijkse bezetting

 

              

 

De praktische kant

Wanneer zijn de reizen? Met wie gaan we op reis? Wat zijn de kosten?

Israël, een gevaarlijk zieke patiënt 15/05/2017

Inleiding

In de discussie over Israël en Palestina wordt het conflict wel ‘de Pa- lestijnse kwestie’ genoemd. Die aanduiding mist de essentie van het vraagstuk. De kern, de oorzaak van het probleem, ligt vrijwel geheel bij Israël, de schender van het internationaal recht, de bezetter en de onderdrukker. Het streven naar een rechtvaardige, dus duurzame vrede, zoals verwoord in het internationaal recht, vindt zijn aangrijpingspunt bij Israël, en meer specifiek bij het Israëlische regime.

2017: de teller staat op 50 jaar bezetting in Palestina 10/05/2017

2017: de teller staat op 50 jaar bezetting in Palestina

Op 31 maart 2017 lanceerde Association Belgo-Palestinienne (ABP), onze Waalse partner, haar campagne "Palestina: 50 jaar onder de bezetting"!

Honger voor mensenrechten 08/05/2017

Sinds 17 april zijn meer dan 1500 Palestijnse gevangenen in hongerstaking gegaan in verschillende Israëlische gevangenissen. De eisen die zij stellen gaan voor het merendeel over basisrechten die zij vroeger wel hadden, maar zijn ingetrokken.

Zo willen ze hun bezoek een knuffelen kunnen geven, nu kunnen ze elkaar enkel zien achter glas al pratend door een telefoon. 

ECCP verklaart zich solidair met de Palestijnse hongerstakers 08/05/2017


De ECCP (European Coordination of Committees and Associations for Palestine) waarvan ook Palestina Solidariteit lid is, heeft op 26 april de volgende verklaring uitgegeven:

Geen fairplay in het voetbal van Israël 08/05/2017

Voetbal laat weinigen onberoerd, je speelt het zelf, gaat kijken naar de wedstrijd van je broer of zus, je kijkt het op tv of ziet uitgelaten supporters lopen door de straten van je stad of dorp.
Voetbal is een wereldwijde verbinding, die zorgt voor samenwerking op verschillende vlakken: organisatie, sportbeleving, feest vieren, … Voetbal gaat om verbinding en respect.

Boodschap van Omar Barghouti: Met dank en vol goede hoop! 18/04/2017

Boodschap van Omar Barghouti: Met dank en vol goede hoop!

Lieve vrienden en collega’s,

Na twaalf dagen van voortdurende ondervragingen door de Israelische autoriteiten heb ik eindelijk toestemming gekregen om mijn mail te checken.

Oproep aan de Europese Unie: Stop handel met illegale Israelische nederzettingen 18/04/2017

 

 

Op 10 april 2017 heeft de ECCP* onderstaand persbericht gepubliceerd:

Vorige week verscheen op de website van het internationaal vooraanstaande juristenblad ´The European Journal of International Law (EJIL)´ een

© Palestina Solidariteit vzw 2016