Nieuwe campagnes Palestijnse gevangenen

Op 17 april, naar aanleiding van de Internationale van solidariteit met de Palestijnse gevangenen, lanceerde Palestina Solidariteit een nieuwe campagne: "If I were Palestinian".

Een fototentoonstelling werpt een licht op de onrechtvaardige behandeling van personen die een publieke functie bekleden in Palestina. We klagen aan dat mensen in Palestina een heel hoge prijs betaling voor hun mening.

Verschillende bekende Belgische en Europese gezichten werkten hier aan mee en toonden hun solidariteit door zich te laten fotograferen  achter tralies. Ze wijzen ons op het feit dat indien zij hun huidige job beoefenden, maar dan in Palestina, dat ze dan maanden of jaren in de gevangenis zouden doorbrengen. Dat betekent in realiteit dat deze mensen een wel heel hoge prijs betalen voor hun mening en werk in de maatschappij.

Er is hard aan gewerkt. De campagne bracht ons op kantoren van ngo's, bij de vakbonden, in de Senaat en het Parlement, in de vitrine van de Oxfam-Wereldwinkels Regio Leuven, in de KVS en in huiskamers bij mensen thuis en leverde ook enkel fijne 'making of' foto's op.

Dankzij onze geweldige fotografe toverden we met enkele buizen en verf levensechte foto's. Deze kan je kan bekijken op www.palestijnsegevangenen.weebly.com

Daarnaast willen we ook opnieuw aandacht vragen voor het feit dat steeds meer kinderen tijd doorbrengen in de gevangenis. Onze nieuwe animatiefilm “700 verloren vredeskansen” toont dat Israël daar niet enkel individuele kinderen mee schade toebrengt maar ook haar eigen kansen op een vreedzame oplossing ernstig in het gedrang brengt. Marijke Pinoy en Daan Stuyven spraken deze animatiefilm in. Wat tot een pakkend resultaat leidde. Bekijk het resultaat van onze animatiefilm hier: https://www.youtube.com/watch?v=23_moP38uQY