Brussels Airlines zwicht onder druk van Israëlische lobby

Palestina Solidariteit is ontzet dat Brussels Airlines besloot om op haar beslissing terug te komen. Terwijl eerst een onwetendheid gecorrigeerd werd (een klein dessertje uit een illegale kolonie van het menu schrappen), werd nu een bewuste keuze om het internationaal recht naast zich neer te leggen.

 

Na zware politieke druk en intimidatie vanuit Israël koos Brussels Airlines er immers voor om toch te blijven samenwerken met het bewuste bedrijf. De Israëlische minister van toerisme dreigde er zelfs mee om hen de toegang tot het land te ontzeggen. Dat Brussels Airlines zich gedwongen zag om geld boven mensenrechten te kiezen, komt ten dele doordat de Belgische regering geen afdoend beleid voert om de regels van het internationaal recht af te dwingen. Belgische bedrijven komen keer op keer in moeilijk vaarwater terecht door dit gebrek aan politieke wil.

 

De EU, VS en de Belgische regering veroordelen regelmatig deze illegale kolonies als obstakels voor vrede maar geven hier geen gevolg aan. De enige logische conclusie zou zijn om alle banden met de kolonies te verbreken, en de producten van de Belgische markt te weren.

 

 

 The times of Israel 29 augustus 2016 : Brussels Air agrees to serve settlement snack after Jerusalem outcry: After being treated to some Israeli government lobbying, Brussels Airline says it will continue to stock supplies of a halva snack made in the West Bank on flights, days after an uproar took off over it pulling the sweet, saying it had been put in an inflight meal by accident.

LINK 

 

 

 

 
Picture

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligersbeweging, die opkomt voor de legitieme rechten van het Palestijnse volk op basis van de uitvoering van de VN-resoluties, het Internationaal Recht, respect voor mensenrechten en democratie. www.palestinasolidariteit.be

   
Wij willen informeren en niet spammen : Indien u geen berichten van ons wenst te ontvangen gelieve dan een email terug te sturen naar media@palestinasolidariteit.be met UNSUBSCRIBE als onderwerp. 
Wil u geen algemene mails krijgen en enkel gerichter nieuws dan mag u daar altijd een seintje rond geven. 
 

 

 

 

brussels airlines part2.jpg