Steun Palestina Solidariteit: vraag een plaat aan bij de Warmste Week

Steun Palestina Solidariteit: vraag een plaat aan bij de Warmste Week 

Post 1 op zondag 17 dec:

Vraag een plaat aan voor Palestina Solidariteit tijdens de Warmste Week en steun zo onze campagne '70 jaar Nakba' in 2018. Geen inspiratie? Wij helpen je graag op weg. Houd onze facebook pagina in het oog, en ontdek deze week elke dag één van onze favoriete Palestina-songs!

#dewarmsteweek

Een plaat aanvragen kan via deze link: https://dewarmsteweek-dashboard.stubru.be/vraag-een-plaat-aan

Post 2 op maandag 18 dec:

Tijdens de Warmste Week kan je een plaat aanvragen voor Palestina Solidariteit. Zo steun je onze campagne '70 jaar Nakba' in 2018. Wat dacht je van deze plaat?

'De keffiyeh is Arabisch' (Shadia Mansour)  De kefiyeh is een traditionele zwart-witte Palestijnse sjaal, die wereldwijd wordt gezien als het symbool van de Palestijnse strijd. Shadia Mansour schreef deze song toen ze ontdekte dat een blauw-witte Arabische sjaal met de Israëlische vlag gemaakt en verkocht werd in Amerika.   Ze stelde de song voor tijdens een concert in NY: 'You can take my falafel and hummus, but don't fucking touch my keffiyeh"

#dewarmsteweek

<Shadia Mansour ft M1 (Dead Prez) - Al Kufiyyeh 3Arabeyyeh>

Post 3 op dinsdag 19 dec:

De Warmste Week: dit is onze suggestie voor een warme plaat voor Palestina Solidariteit vandaag.

Roger Waters, mede-oprichter van Pink Floyd, ging solo in de jaren '80. Hij sprak zich uit tegen de bouw van de muur op de Westelijke Jordaanoever, betuigde zich solidair met Gaza en hij steunt de BDS campagne (boycot, desinvesteren en sancties) als vreedzaam protest om Israël te dwingen tot het respecteren van de mensenrechten van de Palestijnen. 'To kill the child' is een aanklacht tegen een cultuur waarbij luxe, consumptie en godsdienst geweld tegen kinderen rechtvaardigen.

#dewarmsteweek

<Roger Waters - to kill the child>
Post 4 op woensdag 20 dec:
De Warmste Week: vraag een plaat aan voor Palestina Solidariteit! Tip van de dag:
Hoewel er een einde kwam aan apartheid in Zuid-Afrika, leven vandaag nog miljoenen Palestijnen onder apartheid in Israël/Palestina. Nelson Mandela zei ooit: "We know too well that our freedom is incomplete without the freedom of the Palestinians."
Labi Siffre schreef deze song in de jaren '80 als een aanklacht tegen apartheid in Zuid-Afrika, maar de tekst is even toepasselijk als protest tegen apartheid in Israël!

The higher you build your barriers
The taller I become
The farther you take my rights away
The faster I will run
You can deny me
You can decide to turn your face away
No matter, cos there's....

Something inside so strong
I know that I can make it
Tho' you're doing me wrong, so wrong
You thought that my pride was gone
Oh no, something inside so strong
Oh oh oh oh oh something inside so strong

The more you refuse to hear my voice
The louder I will sing
You hide behind walls of Jericho
Your lies will come tumbling
Deny my place in time
You squander wealth that's mine
My light will shine so brightly
It will blind you
Cos there's......

Something inside so strong
I know that I can make it
Tho' you're doing me wrong, so wrong
You thought that my pride was gone
Oh no, something inside so strong
Oh oh oh oh oh something inside so strong

Brothers and sisters
When they insist we're just not good enough
When we know better
Just look 'em in the eyes and say
I'm gonna do it anyway


#dewarmsteweek
<Labi Siffre - something inside so strong>
Post 5 op donderdag 21 dec:
De Warmste Week: vraag een plaat aan voor Palestina Solidariteit. Tip van de dag:

Onze suggestie vandaag is 47Soul. De 4 leden met Palestijnse roots, afkomstig uit Bilad Al-Sham, maken electronische hiphop geïnspireerd op Palestijnse dabka.  Hun Arabische en Engelse teksten zitten boordevol protest statements. De groepsnaam is dan ook niet toevallig gekozen: het getal 47 verwijst expliciet naar bezet Palestijns gebied. Hun geëngageerde boodschap gaat over vrijheid en gelijkheid, verpakt in energetische protestmuziek en verfrissende nieuwe dansstijlen. Ze verzonnen er zelfs hun eigen muziek genre voor: shamstep. De band heeft een stevige live reputatie. Op 23 feb komen ze naar de Vooruit. Dat belooft een van de strafste clubby feestjes van het jaar te worden!

#dewarmsteweek
<47Soul - everyland>
Post 6 op vrijdag 22 dec:
De Warmste Week: vraag een plaat aan voor Palestina Solidariteit. Onze suggestie vandaag is 'Freedom for Palestine' van OneWorld.
OneWorld is een collectief van muzikanten, artiesten, mensenrechtenactivisten en campagnegroepen die aandacht vragen voor de Israëlische bezetting van Palestina, met als gevolg armoede en mensenrechtenschendingen. In de video zijn onder andere Maxi Jazz, Jamie Catto en Dave Randall (Faithless), LSK, het Durban Gospel Choir en leden van het London Community Gospel Choir te zien.
De plaat werd gesteund door mensen als aartsbisschop Desmond Tutu, filmregisseur Ken Loach, de triphop band Massive Attack, schrijfster en mensenrechtenactivist Alice Walker en vele anderen.
Opgelet, de plaat is een echte oorwurm! :-)
#dewarmsteweek
<OneWorld - Freedom for Palestine>

Post 7 op zaterdag 23 dec:
De Warmste Week: vraag een plaat aan voor Palestina Solidariteit! Onze tip vandaag: Ana Tijoux ft. Shadia Mansour - Somos Sur
Hip-hop is het muziekgenre bij uitstek voor protest en verzet.

“Hip-hop is the land of the people that don’t have a land” Dat zegt Chileense hip-hop artist Ana Tijoux. Tijoux groeide op in Chili, gastland voor een van de grootste Palestijnse gemeenschappen in de wereld. "Somos Sur" trekt parallellen tussen verzet in Chili en in Palestina. Het nummer  gaat over het belang van verzet wereldwijd. Of het nu in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten is, wereldwijd strijden verzetsbewegingen doorheen de geschiedenis tegen dezelfde patronen van geweld.

"Somos Sur" is een samenwerking met Shadia Mansour, een Brits-Palestijnse rapper, en is uitgevoerd in het Spaans en het Arabisch.

#dewarmsteweek
<Ana Tijoux - Somos Sur (ft. Shadia Mansour)>
Post 8 op zondag 24 dec:
De Warmste Week: ook vandaag kan je nog een plaat aanvragen voor Palestina Solidariteit. Onze laatste tip deze week is Mic Righteous - Don't it make you wonder.
Mic Righteous is een Iraans-Britse rapper. Tijdens zijn optreden in het BBC 1Xtra rap-programma 'Fire In The Booth', werd zijn rhyme 'FREE PALESTINE' gecensureerd. Dit veroorzaakte een hele controverse. "FREE PALESTINE is nu blijkbaar een vies woord voor de BBC."
De BBC argumenteerde dat FREE PALESTINE impliceert dat Palestina niet vrij is, en dat zou een omstreden uitspraak zijn. Waarop de 'UK Palestine Solidarity Campaign' reageerde met: "Door deze ene zin te censureren toont de BBC haar minachten voor Palestina, voor de Palestijnen, en voor hun lijden, maar ook totaal gebrek aan respect voor internationaal recht, als dit wordt geschonden door Israël."
'Don't it make you wonder?' is een aanklacht tegen oorlog, tegen Westerse legers in het Midden-Oosten, en tegen de onschuldige slachtoffers.
#dewarmsteweek
<Mic Righteous - Don't it make you wonder>