Palestijnse Centrale Raad bevriest Oslo-akkoorden en Israël wil AHED TAMIMI (16 j) vasthouden tot het einde van haar proces.

Naar aanleiding van Trump's erkenning van Jeruzalem als "hoofdstad van Israël" en de gebeurtenissen die daarop volgde heeft de Palestijnse Centrale Raad (dat deel uitmaakt van de PLO) beslist de Oslo-akkoorden van 1993 te bevriezen. Daarmee erkennen zij de staat Israël niet meer tot deze de staat Palestina erkent. Vroeger besloten zij ook reeds dat er een einde moest komen aan de veiligheidssamenwerking met Israël omdat het de Palestijnse Authoriteit verplicht om haar eigen mensen te onderdrukken en arresteren terwijl Israël ongehinderd oorlogsmisdaden kan blijven begaan. De Palestijnse president Mahmoud Abbas weigert deze beslissingen van de PLO uit te voeren waardoor de onvrede in de straten groeit. 

De afgelopen weken werden tientallen mensen opgepakt door het Israëlische leger, waaronder vele minderjarigen zoals de 16 jarige Ahed Tamimi. Deze beelden ( https://www.youtube.com/watch?v=nbcV8rlGYHY&app=desktop) tonen van dichtbij de arrestatie van jonge kinderen. Ook bij kleinere verzetsdaden, ook wel populair verzet genoemd, zoals bijvoorbeeld betogingen, het doorbreken van illegale wegblokkades, posten van boodschappen op sociale media worden veel mensen opgepakt. En sinds de start van het nieuwe jaar werden drie Palestijnse kinderen vermoord door het Israëlisch leger en vele anderen raakten gewond waaronder verschillende gehandicapt zullen zijn voor de rest van hun leven. https://www.maannews.com/Content.aspx?id=779720

Teken hier de petitie https://www.amnesty.org/en/get-involved/take-action/release-16-year-old-palestinian-activist-ahed-tamimi/ voor Ahed en stuur haar eventueel een verjaardagskaartje, (Ahed Tamimi, HaSharon Prison, Ben Yehuda P.O. Box 7, 40 330 Israel) en bel het bureau van  mogherini (0) 2 29 53516 om te eisen dat ze zich inzet voor de vrijlating van de Palestijnse kindgevangenen.