Zoeken

PWWSD

PWWSD

De Palestinians Working Women Society for Development (PWWSD) gelooft dat om een onafhankelijke Palestijnse staat te bekomen, vrouwen vrije individuen moeten zijn in alle aspecten. Zij eisen dat vrouwenrechten hoog op de agenda worden geplaatst en niet ondergeschikt zijn aan de vrijheidsstrijd van het Palestijnse volk.

Palestinians Working Women Society for Development

De PWWSD wil de patriarchale maatschappij, die vrouwen marginaliseert en haar hun rechten ontneemt, veranderen in een vrije maatschappij waar mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn in alle aspecten. De PWWSD gelooft dat om een onafhankelijke Palestijnse staat te bekomen, vrouwen vrije individuen moeten zijn in alle aspecten. Zij eisen dat vrouwenrechten hoog op de agenda worden geplaatst en niet ondergeschikt zijn aan de vrijheidsstrijd van het Palestijnse volk. Het zwakke excuus dat vrouwenrechten secundair zouden zijn zorgt ervoor dat alle wetten rond vrouwenrechten gebaseerd zijn op het Britse en Jordaanse recht van de jaren ’60!


De Palestijnse vrouwenbeweging PWWSD werd opgericht te Jeruzalem in 1981. Deze non-gouvernementele organisatie is onafhankelijk, werkt in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. PWWSD heeft haar hoofdkantoor in Ramallah en andere kantoren in Nablus, Tulkarem, Bethlehem, Jenin en de Gazastrook.

Om meer te weten neem een kijkje op hun vernieuwde website.

Voorbije projecten en activiteiten van PWWSD

We steunden reeds verschillende co√∂peratieven van vrouwen bv voor het maken van zeep uit olijfolie, een steensnijderij, … andere vrouwen kregen dan weer enkele geiten of een investeringsfonds voor een kleine winkeltje of een falafel standje. Het zorgt niet enkel voor extra inkomen maar ook voor meer ervaring en onafhankelijkheid voor deze vrouwen zelf.

PWWSD geeft ook regelmatig workshops rond familiegeweld, rond vrouwenrechten en ondersteunen vrouwen die willen opkomen bij de lokale verkiezingen met een volledig leertraject samen met vrouwen die reeds bij vroegere verkiezingen opkwamen.
Tijdens de opleiding werd aandacht besteed aan : goede praktijken en hoe campagne voeren, publiek spreken, voorspraak en lobby-werk, zichtbaarheid vergroten, debatteren, …

Tijdens de rondetafelgesprekken richtte men zich op actief burgerschap en de rol van vrouwen als potenti√ęle kandidaten en kiezers.
Zij ontwikkelden de mobiele applicatie She Leads met information voor vrouwen zowel om op te komen voor de verkiezingen als om zelf hun stem op een impactvolle manier te gebruiken.

Samen met PWWSD steunen wij reeds jarenlang Palestijnse studenten uit arme gezinnen waar vooral de meisjes vaak geen toegang hebben tot universitaire studies wanneer gezinnen het financieel moeilijk hebben. En beheren zij een noodfonds waaruit kan geput worden in hoge nood bij huisafbraken of tijdens belegeringen en bombardementen zoaks in Gaza. Vaak gaat dit om voedselpaketten maar ook daar denken moeders vaak eerst aan hun gezin en niet aan zichzelf. PWWSD deelt op zulke momenten ook verzorgingspaketten uit met shampoo, zeep, verbandmateriaal en maandverband.

Doe een gift

IBAN: BE64 5230 8014 8852 BIC: TRIOBEBB
Palestina Solidariteit vzw, J. Ectorsstraat 19, 3400 Landen
Met vermelding: PWWSD of specifiek voor noodhulp

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†Lees meer

Bedrag

Nieuws over onze projecten

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be