Europese leiders, steun Oekraïne, maar neem mensenrechten ook ernstig als het je eigen bondgenoten betreft!

Enkele dagen geleden ontwaakte de wereld met het verbijsterende nieuws dat Russisch president Poetin een militaire invasie startte in Oekraïne. Niet gewoon de reeds gevreesde invasie in de provincies Donbass en Luhansk maar een invasie over het totale grondgebied van Oekraïne.

Onze sympathie gaat uiteraard in de eerste plaats naar de bevolking van Oekraïne, maar wanneer wij de verontwaardigde reacties horen van onze westerse politieke leiders bekruipt toch weer het gevoel van ergernis om hun hypocrisie. Want zo bekommerd om mensenrechten als onze westerse leiders nu plots beweren te zijn, zo onverschillig kijken velen van hen al jaren weg van even erge mensenrechtenschendingen in andere landen, louter omdat ze gepleegd worden door landen die we beschouwen als ‘bondgenoten’.

Ga jij in juli met ons mee op inleefreis naar Palestina?

Komende inleefreis: 21-30/07/2022 (bij voldoende deelnemers)

Ontdek 10 dagen lang de sfeer en cultuur onder dagelijkse bezetting.

 

We laten je proeven van de prachtige Palestijnse cultuur waaronder de heerlijke lokale keuken. We ontdekken de rijke, oude cultuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Op de planning staan bezoeken aan steden zoals Hebron, Bethlehem, Jeruzalem, Jericho, Ramallah, Jaffa en Nazareth. Maar ook voor de kleine dorpen en de weidse valleien maken we tijd.
We bezoeken vluchtelingenkampen om de dagdagelijkse realiteit waarin de Palestijnen leven te ervaren en proberen hierdoor de complexe politieke context een beetje beter te begrijpen.

facebook  youtube  instagram 
Unsubscribe   |   Manage your subscription   |   View online