IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

50 JAAR BEZETTING EN ANNEXATIE. GENOEG! TIJD VOOR ACTIE !

EAJS invites to join the following action (invitation below in Dutch) to mark 50 years of occupation: Tuesday, June 6th, 17:30 at Mont des Arts, Brussels.

Doe mee met onze solidariteitsactie op dinsdag 6 juni om 17u30 aan de voet van de Kunstberg (Brussel)!
Om 50 jaar IsraĆ«lische bezetting van Palestina in de kijker te zetten, zullen we een visueel actie hebben op de Kunstberg. Het zal de ā€˜Green Lineā€™ symboliseren, een grens gebaseerd op internationaal recht maar die door opeenvolgende IsraĆ«lische regeringen gewist dreigt te worden.
Op 5 juni 1967 stak het IsraĆ«lische leger de ā€˜Green Lineā€™ over met het oog op het bezetten van Palestijns gebied. Vandaag duurt de IsraĆ«lische bezetting van Palestina 50 jaar. Naast de militaire bezetting, voert IsraĆ«l ook een beleid van annexatie van Palestijns gebied, gekenmerkt door intensieve kolonisatie in aanvulling van voortdurende schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten.
Gedurende 50 jaar, werken opeenvolgende IsraĆ«lische regeringen eraan om beetje bij beetje de ā€˜Green Lineā€™ van 1949, die de internationale gemeenschap op basis van het internationaal recht erkent als de grens tussen IsraĆ«l en Palestijns gebied, uit te wissen. Wij roepen de Belgische regering en de Europese Unie op om sterke maatregelen te nemen om de IsraĆ«lische bezetting en annexatie van Palestina te beĆ«indigen.
Deze actie wordt georganiseerd door het Midden-Oosten Platform CNCD-11.11.11 en 11.11.11 als verzet tegen het Israƫlisch annexatiebeleid van Palestijns gebied. Iedereen is welkom!
Issa Amro, Palestijnse verdediger van de mensenrechten en coƶrdinator van de organisatie Youth against Setllements, zal er het woord nemen.

Datum:

Tuesday 06 June 2017

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be