Organiseer

Organiseer zelf

Wil jij iets voor Palestina doen dan kan je dat ook zelf organiseren dankzij de ondersteuning en middelen van Palestina Solidariteit.
Iedereen kan iets organiseren en verandering teweeg brengen. Het moet niet altijd het grootste evenement zijn. Je raakt mensen vaak veel meer door een heel persoonlijk contact. Spreek de organisaties die jij kent aan of ze niet samen met jou en met ons een activiteit willen organiseren rond Palestina. Hieronder alvast enkele ideeën.

Je kan dit zelf of samen met vrienden doen maar ook binnen het vzw of de vereniging waarbinnen je al actief bent. Hieronder vind je heel wat ideeën. Je kan zeker ook één van de groepen contacteren die lokaal actief zijn en al heel wat ervaring hebben.

Zo is er het Gent Actieplatform Palestina (GAPP) in Gent, de Leuvense Actiegroep Palestina (LAP) in Leuven, Antwerp for Palestine, Palestina Solidariteit Limburg in Hasselt, Palestina Solidariteit Herent. (LINKS)
Hieronder enkele voorbeelden. We hebben ze opgedeeld onder campagne en informeren hoewel deze elkaar ook heel vaak overlappen. Mensen die informatie krijgen willen daarna heel graag dingen doen en wanneer mensen worden aangesproken om een actie te ondernemen of een petitie te tekenen dan leren ze automatisch ook bij over de situatie in Palestina.

Misschien wil je een activiteit organiseren om ons financieel te ondersteunen.

Heb je vragen neem dan contact op met onze vrijwilligersverantwoordelijke. E-mail
​tel nr

Draag de campagne uit

Momenteel lopen er 2 campagnes simultaan namelijk de campagne om Apartheid Vrij te worden en de campagne tegen het feit dat het Eurovisiesongfestival zal doorgaan in Israël. Mensen organiseren acties, ondertekenen petities online en op papier, ..

Word Apartheid Vrij

Momenteel lopen er enkele campagnes simultaan o.a. de campagne om Apartheid Vrij te worden. Mensen organiseren acties, ondertekenen petities online en op papier, ..

Informeren en Sensibiliseren

Organiseer samen met of speciaal voor mensen in jouw gemeente een evenement.
Jouw gemeente is vaak een ideale plaats om mensen te bereiken die anders enkel over Palestina zouden horen op tv of in de krant.
Denk al even na of er lokale organisaties of mensen zijn die je zouden willen helpen of met wie je dit samen kan organiseren.
Bekijk wat het beste past voor de mensen die jij wil aanspreken. Een ludieke actie past vaak beter op straat sommige organisaties doen specifiek rond fondsenwerving voor projecten in het zuiden, een filmclub benader je niet met een boek en een jeugdvereniging wil misschien liever een spel dan een 3u durende info sessie.
Bekijk zeker de voorbeelden hieronder!

Straatacties

Straatacties

We plaatsten reeds een grote muur, checkpoint, info standen op straat om zo een gesprek te openen met voorbijgangers. Een flashmob, die-in of demonstratie is vaak gelinkt aan gebeurtenissen in Palestina die meer aandacht verdienen en actie vereisen van de regering. Wanneer brieven niet baten dan trekken we de straat op.

Spel

EDUCATIEF SPEL OP SCHOOL OF BIJ EEN VERENIGING

Er bestaat al een heuse spelkoffer die helaas enkel in het Engels of het Frans beschikbaar is. Dit is voor jongeren vaak geen probleem. Bekijk hier meer. We werken nog enkele andere spelen uit, dus schrijf je zeker in om opd e hoogte te blijven.

In de gemeenteraad

In de gemeenteraad

Spreek de noord zuid raad (vaak ook raad voor ontwikkelingssamenwerking) aan om ook in hun publieke aanbestedingen mensenrechten te respecteren en zo banden met apartheid te verbreken.

Bibliotheek

HEEFT JOUW BIBLIOTHEEK AL BOEKEN OVER PALESTINA?

Bekijk onze aanraders en stuur ze hen toe als tip/aanrader. Zit je in een leesclub doe dan hetzelfde.

stand

STAND OP EEN WERELDFEEST OF KERSTMARKT

Is er bij jou in de buurt een evenement waar organisaties welkom zijn vraag dan ook een stand aan voor promotie van de campagne en/of de verkoop van materiaal uit Palestina

Kookworkshop

MAALTIJD / KOOKWORKSHOP

Lekkere maaltijden uit Palestina of van bij ons het kan allemaal. Samen koken en/of samen eten eventueel samen aan tafel met een expert uit België of Palestina om meer te leren over de cultuur, de geschiedenis, de huidige situatie in Palestina, ...

Filmavond

Filmavond

Dit kan heel specifiek zijn als voorbereiding op het introduceren van een campagne bijvoorbeeld de film Roadmap to Apartheid of 5 Broken Cameras. Of meer algemeen gevolgd door een korte discussie en mogelijkheid tot vragen

Quiz

Quiz

Organiseer een quiz over Palestina of integreer enkele vragen over Palestina in een bestaande quiz. Het is een fijne manier om mensen te prikkelen en te informeren over de geschiedenis en huidige situatie in Palestina.

Debat

Debat

Wordt er bij jouw in de buurt regelmatig een debat georganiseerd spreek die mensen aan om dit ook een keer over Palestina te doen. Wil je het zelf doen met enkele vrienden of jouw verenging dan helpen we je graag om sprekers te zoeken in binnen of buitenland.

Tentoonstelling

Tentoonstelling

We beschikken met Palestina Solidariteit over een tentoonstelling over de beroemde Palestijnse cartoonist Naji Al Ali, over de Nakba en over Palestijnse gevangenen. Bekijk of er locaties zijn die deze gedurende 1 of 2 weken willen tentoonstellen. Je kan ze ook ophangen tijdens een andere activiteit.

Info avond

Info avond

Organiseer zelf een info avond over de geschiedenis van Palestina of over een meer specifiek thema. Je vindt heel wat informatie op deze website. Wil je iemand van de organisatie uitnodigen om te komen spreken dan doen we dat graag. Een info avond kan op zich staan of deel uitmaken van een receptie/ maaltijd of concert achteraf.

Maar ook ...

MAAR OOK FIETS- OF WANDELTOCHTEN, TOMBOLA'S, FUIVEN, CULTURELE EVENTS, GEDICHTENAVOND, ... .

Heb je zelf een fijn idee dat hier nog niet tussenstaat we horen het graag !

Word vrijwilliger

Wil je bestaande activiteiten ondersteunen? Wil je een handje toesteken bij één van die fijne initiatieven. Heb jij een speciaal talent en wil je ons helpen groeien en professionaliseren? Dan ben je zeer welkom.

Inzamelactie

Al deze activiteiten kunnen ook gelijkertijd of op zich georganiseerd worden om geld in te zamelen. Jaarlijks organiseren velen een actie voor een Palestina Solidariteit tijdens Music for Life. We zijn Nuff Said en de vele vrijwilligers zeer dankbaar voor de steun reeds 3 jaar op rij voor onze organisatie. Enkele voorbeelden van voorbije acties: wafels, soep, pannenkoeken, dadels en frietjes werden reeds verkocht voor het goede doel maar ook lichtgevende ballonnen, make-up beurten. Er waren al eetavonden en tombola’s, er werd al gefietst, gelopen én gezongen. We zijn al die organiserende en gevende mensen enorm dankbaar. Heb je vragen, zoek je advies geef ons een seintje.

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be