Vrijwilligers

Ik word vandaag al vrijwilliger

Palestina Solidariteit draait bijna uitsluitend op vrijwilligers, die zich met hart en ziel willen inzetten voor de Palestijnse kwestie. Ben jij ook geroerd door het voortdurende onrecht? Wil jij een helpende hand toesteken? Als organisatie leggen wij ons toe op op de BDS campagne en sensibilisatie maar daarbuiten zijn er nog veel andere talenten en mensen die de organisatie doen draaien.

Stuur een mailtje en dan spreken we een keer af zodat je de organisatie beter kan leren kennen en bespreken we het samen verder. secretariaat@palestinasolidariteit.be

Wat kan je doen als vrijwilliger bij Palestina Solidariteit?

Grafisch ontwerp

Affiches, flyers, infographics, stickers, maar ook een spandoek van de muur op bijna-ware-grootte, cartoons … Heb je ervaring in het werken met Canva (waarvoor we een licentie hebben) of een eigen ontwerp-programma? Wil je ons helpen met het maken van het campagnemateriaal voor bvb. BDS of de Apartheidsvrije Zone?

Sociale media

We zijn actief op Facebook, Instagram, Twitter, … Kan jij ons helpen om onze acties te filmen, filmpjes te maken om op sociale media te posten? Kan je oproepen tot acties, een campagne, … vertalen naar een boeiende social media content die mensen aanspreekt? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vertaler

(EN -> NL) (FR -> NL) We zoeken vertalers voor de artikels voor de nieuwsbrief, campagnes (bvb. Nakba), posters, …

Researcher

Een campagne staat nergens zonder dat ze goed onderbouwd is, en er duidelijke documentatie ter beschikking is. Spreekt onderzoeksjournalistiek je aan? Ga je graag op zoek naar informatie via verschillende bronnen? Pluis je internationale rapporten graag uit? Om ze vervolgens op een begrijpelijke manier samen te vatten?

Creatieve persoon voor het ontwerpen van actiemateriaal

Spandoeken, een houten muur, verkoopmateriaal … Ben jij creatief en handig? Dan doen we graag een beroep op jou om onze (straat)acties visueel sterk te maken en meer kleur te geven.

Sponsor events

Wafelenbak, soep verkopen, een dessertavond organiseren met vrienden (en lekker smullen), een rommelmarkt, tombola of sponsorloop … Heel wat creatieve dingen werden al georganiseerd om geld in te zamelen voor werking in België of onze projecten in Palestina.

Spreker / ambassadeur

Wil jij mee het publiek informeren over de Palestijns-Israëlische kwestie? Voel je je comfortabel om voor een groep te staan, informatie te geven en op vragen te antwoorden? Dan bij jij één van onze ambassadeurs, en help je onze boodschap uit te dragen. En mocht je je hierin nog niet helemaal zelfzeker voelen, dan ondersteunen we je hier in, stap voor stap.

Brievenschrijver

Heb jij een vlotte pen? Dan kan je helpen om organisaties, kranten maar ook politieke partijen aan te schrijven over BDS en over wat er gebeurd in Palestina. Brieven doen deuren op gaan, doen een discussie ontstaan.

Freelance journalist / verslaggever

Heb je journalistieke ambities, schrijf je graag? Dan kan je helpen om bijv. een artikel te schrijven over acties of een conferentie. Je kan een interview afnemen van één van de sprekers. Of misschien wil jij wel schrijven over Palestina en zo content aanleveren voor onze nieuwsbrief of de website.

Standhouder

Steek je graag de handen uit de mouwen (letterlijk: tent opbouwen, ophalen van verkoop- en standmateriaal, de stand inrichten, …)? Ben je sociaal ingesteld, en ga je graag in gesprek met mensen? Onze standen zijn een uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen, die anders misschien nooit over Palestina zouden horen. En hen misschien wel tot actie te bewegen.

Koks en helpers

Eenmaal per jaar organiseren we een solidariteitsmaaltijd. Daarnaast organiseren we ook af en toe kookworkshops. Wil je helpen om groenten te snijden of samen “makloeba” te maken? Het is telkens een festijn dankzij de vele helpende handen, en je leert er fijne mensen met een hart voor Palestina kennen.

Fotograaf

Foto’s zijn belangrijk om te getuigen over onze acties en een breder publiek te bereiken. Heb jij een oog voor pakkende beelden en een snelle vinger op de knop? Dan zetten we je talent graag in voor Palestina.

Administratief helper

Bij een vrijwilligersorganisatie komt heel wat kijken: lidkaarten maken, fiscale attesten opstellen, de nieuwsbrief verzendklaar maken, een inventaris opmaken van ons verkoopmateriaal, … Kan je af en toe enkele uren vrijmaken om hiermee te helpen? Ben je vlot met word, excel, …? Heb je ervaring met wordpress? Je hoort het, we hebben voor elk wel wat wils.

Ontwerp schoollessen / educatief materiaal

Wil je helpen om materiaal te maken zodat er ook in scholen correct over de Palestijns-Israëlische kwestie kan worden gesproken? Of help bij het begeleiden van een educatieve activiteit voor jongeren. Je helpt leerkrachten om Palestina op een boeiende manier uit te leggen in de klas en om een nieuwe generatie geëngageerde leerlingen te vormen. Zodat ze opgroeien tot geëngageerde maar ook kritische burgers.

Straacties

Flyeren, ludieke acties, checkpoints op straat, het zijn momenten dat je mensen kan raken, kan aanspreken en ook een boodschap naar buiten brengen naar de pers. Ben jij vlot in het aanspreken van mensen, ben je zo geraakt door het thema dat je wel de straat op moet, dan doen we dat graag samen in team en op creatieve manieren. ​

Iedereen is welkom

Maar ook muziek, geluidsingenieurs, tafeldekkers, manusjes van alles, acteurs, .... staken al de handen uit de mouwen. Kleine en grote talenten, iedereen is welkom.

Sluit je aan bij een groep in de buurt

In 2018 veranderde de Palestina werking in Vlaanderen. Palestina Solidariteit werd een koepelorganisatie die zich meer wil toeleggen op het ondersteunen van lokale groepen en de impact op nationaal vlak vergroten. De lokale organisatie kunnen zich zo concentreren op hun eigen stad maar samen hebben we nog meer effect.   

Sluit je aan bij een lokale groep bij jou in de buurt en organiseer mee lokale acties, info-momenten, breng de nationale campagne mee naar buiten bij jou in de streek, …

Leg contacten rond Palestina met scholen, vzw’s, winkels in je eigen straat, dorp, stad, … ​

Een nieuwe groep

Vind je geen groep bij jou in de buurt en wil je zelf een lokale werking van Palestina Solidariteit opstarten in je buurt? Neem contact op met ons en we helpen je graag verder!

Samen zoeken we naar een antwoord op vragen zoals: 
Hoe bereiken we eventuele vrijwilligers en sympathisanten en leren we hen kennen? Wat kunnen we als groep betekenen? Welke kansen bieden zich lokaal aan? Wie kunnen we daarbij betrekken? Hoe gaan we concreet van start?

Contacteer ons per mail: secretariaat@palestinasolidariteit.be 

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be