IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Activisten training

Palestina Solidariteit organiseert een dag met workshops, een debat en vooral veel kansen om andere activisten te leren kennen die lokaal of nationaal actief zijn rond Palestina.

Je bent van harte uitgenodigd op onze trainingsdag voor activisten(vrijwilligersdag)

De trainingsdag gaat door op 16 februari 2019 in Leuven in het Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven.

We beginnen om 13:30 en eindigen om 20:00, op het programma staan onder andere workshops pitching, vergaderen, campagne voeren… We eten samen en lassen genoeg vrije tijd in zodat er ruimte is om kennis te maken en ideeën uit te wisselen met je collega activisten.

We eindigen de dag met een interessant debat over het belang en de kracht van samenwerkingen tussen verschillende bewegingen met verschillende (activistische) agenda’s  en het verbinden van verschillende sociale strijden. We sluiten af met een receptie.

 

Schrijf je hier in!

 

Het programma:

13:30: Begin van de trainingsdag voor activisten

13:45: Kennismakingsmoment

We organiseren, om de dag te beginnen, een momentje waarbij iedereen elkaar op een ludieke manier kunnen leren kennen, zodat je er de rest van de dag een idee van hebt wie wie is en wie waar mee bezig is.

14:00: Toelichting van de actuele campagne en activiteiten

Mensen van Palestina Solidariteit VZW geven een korte toelichting bij de Apartheid vrije zone campagne en een stand van zaken. Daarnaast overlopen we kort de activiteiten die er aan zitten te komen en andere campagnes waar je bij kan aansluiten.

14:30: workshop campagne voeren OF inhoudelijke workshop

Op het inschrijvingsformulier kun je een keuze maken tussen deze twee workshops, let op, je kan maar één van deze twee workshops volgen, dus kies degene die het meest relevant is voor jou. Tijdens de workshop campagne voeren reiken we tools aan om een efficiënte campagne in elkaar te steken, wat is je strategie, wat is je tactiek, hoe voer je promo, hoe stel je haalbare doelen? Deze workshop wordt gegeven door iemand van Palestina Solidariteit, samen met Adri Nieuwhof. Adri is een mensenrechtenverdediger die jarenlang de strijd tegen apartheid in Zuid Afrika steunde onder andere door BDS activiteiten. Daarna werkte zij tien jaar samen met vluchtelingen aan de behartiging van hun belangen. Sinds 2004 zet zij zich in voor de erkenning van de rechten van het Palestijnse volk en schrijft zij voor The Electronic Intifada. Zij maakt zich sterk voor het ter verantwoording roepen van bedrijven die betrokken zijn bij Israël’s schendingen van het internationaal recht.

Tijdens de inhoudelijke workshop wordt er toegelicht hoe je Palestina juist kadert en hoe je kan omgaan met suggestieve vragen over Palestina. Over de situatie in Palestina gaat er veel foute informatie rond, daarnaast merken we dat activisten vaak geconfronteerd worden met vragen waarbij door de suggestie in de vraag, een ‘goed’ antwoord geven zeer moeilijk is. De workshop gaat dieper in op hoe je die vraagstellers van repliek dient en op welke manier de situatie in Palestina juist gekaderd wordt, zodat we komaf kunnen maken met de desinformatie.

16:00: Pauze

We zorgen voor genoeg tijd tussendoor waar iedereen kennis kan maken met elkaar, kan bijbabbelen, kan leren waar anderen mee bezig zijn….

16:15: Workshop pitchen OF workshop efficiënt vergaderen

Wederom moet er een keuze gemaakt worden tussen twee workshops. De workshop Pitchen focust op hoe je een korte maar krachtige boodschap overbrengt, naar de media, sociale media…. Toe. Hoe leg je Palestina uit binnen een zeer krap tijdsbestek, hoe leg je een campagne uit op enkele minuten tijd of in enkele zinnen. Hoe zorg je ervoor dat dat interessant over komt, en dat mensen meer info willen…

De workshop efficiënt vergaderen klinkt misschien wat duf, maar we merken dat elke vrijwilliger in elke organisatie geconfronteerd wordt met het feit dat mensen nu eenmaal gemotiveerder zijn voor een actie dan voor een vergadering. De vergaderingen zijn nochtans nodig om een groep draaiende te houden. Hoe zorg je ervoor dat je geen ellenlange vergaderingen moet voeren, die mensen afschrikken en waar je achteraf niet per se voldoening van hebt. We gaan tijdens de workshop in op verschillende manieren waarop je ervoor kan zorgen dat een vergadering niet langdradig wordt, niet uitloopt, hoe je ervoor zorgt dat iedereen zijn zeg kan doen en er met iedereen rekening gehouden wordt en hou je de besluitvorming en opvolging organiseert zodat vergaderingen effectief productieve momenten zijn.

17:15: Voorstelling van de lokale groepen

Hier geven we het podium aan de lokale groepen onder de koepel Palestina Solidariteit. Elke groep krijgt de kans om een korte toelichting te geven over wie ze zijn en waar ze op dat moment mee bezig zijn. Op die manier kan er beter samengewerkt worden en wordt er geen dubbel werk geleverd.

17:15: Pauze en eten

We genieten samen van een heerlijke Palestijnse specialiteit, terwijl we met onze medeactivisten kunnen terugkijken op een interessante dag en brainstormen over welke mogelijkheden we hebben in de nabije en verre toekomst

18:30: Debat

Voor het debat krijgen we bezoek van onder andere vakbondsafgevaardigden en een netwerking-specialist. Zij zullen het hebben over het belang en de kracht van samenwerkingen tussen verschillende bewegingen met verschillende (activistische) agenda’s  en het verbinden van verschillende sociale strijden.

19:00: Receptie

We sluiten af met een drankje en wederom een moment om met elkaar te babbelen

20:00: Einde

Doorlopend zal er heel wat info te vinden zijn over zaken aangaande Palestina en kan je met al je vragen terecht bij mensen ter plaatse. De deelnemers van de trainingsdag krijgen daarbovenop nog een goodiebag mee naar huis met tools die het actie voeren wat makkelijker zouden moeten maken , zoals onder andere de powerpoint ‘Palestine for dummies’ met uitleg erbij, campagnemappen, een verzameling filmpjes, foto’s zonder copyright, boycott eurosong campagne materiaal, een lijst met beschikbaar actiemateriaal voor lokale groepen…

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be