IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Kindgevangenschap in Palestina: 14 Palestijnse jongeren getuigen

vrijdag 18 april om 20:00

In het kader van The Lajee Tour, waarbij veertien jongeren uit het Aida vluchtelingenkamp in Bethlehem, Palestina naar Belgiƫ afreizen, organiseert Lajee Center in samenwerking met Palestina Solidariteit een info-avond rond de situatie van kinderarrestaties en gevangenschap.

Kinderarrestaties zijn in Palestina geen ongewone gebeurtenissen. Zo goed als ieder gezin krijgt te maken met nachtelijke raids in hun huizen door het Israƫlische leger waarbij (voornamelijk) zonen, meestal op gewelddadige wijze worden gearresteerd. Op 17 maart 2014 publiceerde Euro-Mid Observer For Human Rights een rapport (http://www.euromid.org/en/article/505/The-Euro-Mid:-Israeli-army-increases-detentions-of-Palestinian-children-by-80) dat stelde dat deze praktijk in de eerste maanden van 2014 met maar liefst 80% is toegenomen.

Palestina Solidariteit startte in december 2013 met een campagne om dit in Belgiƫ aan te kaarten. Met een kortfilm (https://www.youtube.com/watch?v=76aGugwb1ps) toont Palestina Solidariteit wat dit zou inhouden moest dit in Belgiƫ plaatsvinden. Tijdens deze avond zal Palestina Solidariteit meer uitleg komen geven over deze campagne en het belang ervan.

De aanwezige Palestijnse jongeren van Lajee Center komen zelf regelmatig rechtstreeks in contact met arrestaties. Velen van hen werden reeds opgepakt en/of maakten mee hoe een vriend, familielid of zijzelf hardhandig aangepakt werden Ze zullen die avond hun persoonlijke getuigenissen met jullie delen. Mohammed Alazza presenteert die avond tevens een kortfilm “Just a Child” die hij maakte naar aanleiding van de vele arrestaties van kinderen en jongeren in Palestina.

Met deze filmavond willen we de problematiek duiden en kaderen aan de hand van persoonlijke getuigenissen.

‘t Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout

 

Datum:

Friday 18 April 2014

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be