IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Open de Gazastrook, ze hebben brandstof nodig, geen bommen!

Verschillende Belgische organisaties, waaronder Intal, ABP, Palestina Solidariteit, UPJB, Viva Salud en 11.11.11, Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging roepen, met de steun van CNCD-11.11.11, op tot een solidariteitsbijeenkomst op maandag 31 augustus om 17.00 uur op het Albertinaplein in Brussel. Samen roepen zij België en de Europese Unie op om zich krachtig te verzetten tegen de Israëlische maatregelen, die neerkomen op collectieve bestraffing, en om de onmiddellijke heropening te eisen van Kerem Shalom, de plaats waar de brandstof binnenkomt, zodat Gaza terug elektriciteit heeft.

De #Gazastrook wordt al twee weken lang elke nacht gebombardeerd door het Israëlische leger. ??
Bovendien verbiedt Israël ook de import van brandstof.
Wat zijn de gevolgen?
De enige energiecentrale van Gaza is opgehouden te functioneren. Ziekenhuizen zullen binnenkort zonder brandstof zitten om hun elektriciteitsgeneratoren te laten draaien. Sommigen van hen hebben nog maar een week voordat ze hun deuren moeten sluiten.
Sinds dinsdag zijn er 17 gevallen van #covid19 bevestigd in de Gazastrook. Tot nu toe was het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid erin geslaagd om de ziekte via quarantainecentra in te dammen. Gezien de context van de Gazastrook zal de verspreiding van het coronavirus waarschijnlijk dramatische gevolgen hebben.
❗️De humanitaire situatie is catastrofaal.
En toch… de internationale en Belgische media praten er niet over. Of toch weinig.
✊ Nu moeten we meer dan ooit de stem van de Palestijnen naar onze media en onze parlementen brengen!
? Wij roepen België en de Europese Unie op om zich krachtig te verzetten tegen Israëlische maatregelen die neerkomen op collectieve bestraffing en om als eerste stap de heropening te eisen van de toegangspunten voor brandstof, zodat het gezondheidssysteem goed kan functioneren. Als tweede stap zouden België en de EU moeten eisen dat de door Israël illegaal opgelegde blokkade van de Gazastrook wordt opgeheven.
? Om gezondheidsredenen vragen wij u allen een masker te dragen en de sociale afstandsregels zoveel mogelijk te respecteren.
❗️We willen er ook aan herinneren dat dit evenement gebaseerd is op waarden van solidariteit, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Elke uiting van racisme, seksisme of agressie wordt niet getolereerd.
Meer dan ooit is solidariteit met Gaza cruciaal!

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be