IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

B-Orders, Palestijns Circus

Dit seizoen staat er ook opnieuw een Palestijnse circusshow op het programma.

In de baarmoeders van onze moeders worden we allemaal gevormd van hetzelfde materiaal: bloed, vlees en zuurstof. Eenmaal we in onze families en in onze samenlevingen belanden, begint onze persoonlijkheid zich te vormen en worden we gekneed tot wie we zijn. Wanneer we opgroeien verliezen we onze onschuld en ons plezier om te spelen; we beheersen en worden beheersd. We beginnen lijnen te volgen die voor ons werden uitegtekend zonder te begrijpen waarom of zonder ze in vraag te stellen. Wanneer deze lijnen ophouden te bestaan, keren we er onbewust steeds naar terug. We worden in vormen gegoten bepaald door de ¬†accumulatie van de geschiedenis volgens onze geslachten, religies en nationaliteiten …

In 2006 ging de Palestinian Circus School van start als een project van cultureel verzet: kinderen en jongeren uit Ramallah, Jenin, Hebron, Jerusalem en verschillende vluchtelingenkampen instrumenten aanreiken om het leven terug zin te geven en het hoofd rechtop te houden. De school werd opgericht door de Belgische Jessika Devlieghere en haar man Shadi Zmorrod. Ze geeft ondertussen 170 kinderen van 9 tot 27 jaar in verschillende delen en steden op de Westelijke Jordaanoever een opleiding. Tijdens voorbij edities van ons circustheaterfestival mochten we deze moedige jongeren al tweemaal in De Roma ontvangen. De nieuwe show combineert circustechnieken, dans en videoprojecties.

palcircus.ps

deroma.be

youtube.com/watch?v=Zy1MnhKxgSo

Wednesday 26 March 2014

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be