IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

ABP: Betoging tegen annexatie

1 juli 2020 wordt waarschijnlijk een noodlottige dag in de geschiedenis van Palestina. Onderdrukt en geplunderd gedurende meer dan vijftig jaar door de Israƫlische bezetting en kolonisatie, riskeren de Palestijnen een nieuw deel van hun grondgebied te verliezen.

De IsraĆ«lische premier Benyamin Netanyahu, met het groene licht van de Verenigde Staten en op basis van het “vredes”-plan van Trump, is van plan de Jordaanvallei en de nederzettingen, die allemaal illegaal zijn, op de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. In deze gebieden leven de Palestijnen sinds 1967 onder militaire bezetting. Vandaag de dag zijn er meer dan twee en een half miljoen Palestijnen. Naast de annexatie van 30 procent van de gebieden en hulpbronnen daar, overweegt IsraĆ«l op het weinige land dat niet geannexeerd is, alleen een gefragmenteerde en gedemilitariseerde Palestijnse “staat” op te richten, met andere woorden: onderworpen aan de IsraĆ«lische wil.

De mobilisatie tegen de annexatie van een groot deel van de Westelijke Jordaanoever door de staat Israƫl maakt deel uit van de strijd tegen het kolonialisme en voor gelijke rechten.

We kunnen niet toestaan dat deze nieuwe belediging van het internationale recht wordt doorgevoerd! Ter herinnering, volgens het Handvest van de Verenigde Naties, hoofdstuk I, artikel 2, lid 4: “De leden van de Verenigde Naties onthouden zich in hun internationale betrekkingen van het dreigen met of het gebruik van geweld tegen de territoriale integriteit of de politieke onafhankelijkheid van welke staat dan ook, of op enige andere wijze die niet in overeenstemming is met de doelstellingen van de Verenigde Naties. Ā».

Het is de hoogste tijd om een einde te maken aan het misbruik door de staat Israƫl. Het is tijd om ons te verenigen tegen alle vormen van discriminatie en om de strijd te bundelen zodat geen enkel geweld zijn wil kan opleggen aan een onderdrukte minderheid. Wij roepen daarom op tot eenheid tegen dit apartheidssysteem. Laten we ervoor zorgen dat onze regeringen daadwerkelijk druk uitoefenen op Israƫl om deze nieuwe ernstige ontkenning van de Palestijnse rechten te voorkomen.

Wij nodigen u uit om op 28 juni om 15.00 uur in Brussel, op het Troonplein, met ons samen te komen.

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be