IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Café Palestine: Ontmoeting met Akiva Eldar en Anne Paq

Cafe Palestina – 3 oktober 2013 – 7-9 pm @ Monk
Ontmoeting met Akiva Eldar en Anne Paq

Ter gelegenheid van de Franstalige uitgave van zijn boek Lords of the Land: The War Over Israel’s Settlements in the Occupied Territories, 1967-2007 *, brengt de Israëlische journalist Akiva Eldar begin oktober een bezoek aan Brussel. Een geweldige kans voor ons om samen met hem het eerste “Café Palestina” te openen in Monk, Sint Katelijnestraat 42, 1000 Brussels, op donderdag 3/10, van 19 tot 21u.

Voormalig columnist van Haaretz, Akiva Eldar is nu schrijver en columnist voor de informatieve website over het Midden-Oosten, Almonitor.com. Zijn boek Lords of Land,een bestseller in Israël, is vertaald in het Arabisch, Engels, Frans en Duits. Akiva Eldar en Zertal Idith analyseren ten gronde het fenomeen van de joodse nederzettingen. Volgens de New York Times is” Lords of the Land “de eerste complete geschiedenis van het nederzettingen project. Het geeft een gedetailleerd verslag van onrecht, en is enorm deprimerend voor iedereen die nog steeds hoopt op een rechtvaardige oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict, of zelfs hoop hebben dat Joden en Arabieren ooit als gelijke in de ogen van de Israëlische wet zullen worden gezien”.

Deze ontmoeting met Akiva Eldar zal een gelegenheid zijn om te praten over het Israëlische nederzettingenbeleid, maar ook over de huidige politieke situatie in Israël en de gevolgen ervan voor de Palestijnen.

Anne Paq, een fotografe die reeds jaren gevestigd is in Palestina en lid van Activestills, zal het werk van haar groep en die haar nieuwste project voor kunstenaars en alternatieve scènes in Gaza te voorstellen: “Not a dreamland” (6’ powerpoint)

Ondanks de rampzalige situatie die veel gazanen tot wanhoop drijft is er een levendige alternatieve kunst scene. Gevestigde kunstenaars maar ook jonge minder bekende kunstenaars drukken door middel van creatieve activiteiten hun dorst naar vrijheid en gevoelens uit.

Dit artistieke project, onder leiding van de Franse fotograaf Anne Paq, lid van Activestills is nog niet afgerond. De fotograaf starte dit project in 2012, door het verzamelen van foto’s, video’s, geluiden en interviews vankunstenaars en andere jonge creatievelingen.

Anne Paq is een lid van Activestills, een onafhankelijke groep van geëngageerde fotografen ervan overtuiging dat fotografie een instrument is voor sociale en politieke transformatie, en die sinds 2005 veel politieke en sociale kwesties berichten over Palestina en Israël, met inbegrip van het volksverzet en schendingen van de mensenrechten.

Meer info:
ActiveStills website: activestills.org
website en persoonlijke blog van fotograaf:
annepaq.com
http://chroniquespalestine.blogspot.be/

*EN : Idith Zertal & Akiva Eldar, Lords of the Land: The War Over Israel’s Settlements in the Occupied Territories, 1967-2007 (Nation Books, 2007).
FR : Idith Zertal & Akiva Eldar, Les Seigneurs de la Terre. Histoire de la colonisation israélienne des territoires occupés, traduction par Charlotte Nordmann (Seuil, 2013).

Datum:

Thursday 03 October 2013

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be