IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

donderdag 2 april 2015, Café Palestine: verkiezingen in Israël, bezetting in Palestina

donderdag 2 april 2015, Café Palestine: verkiezingen in Israël, bezetting in Palestina: welke kansen op een democratische oplossing?

De verkiezingen in Israël hebben in maart plaatsgevonden gevonden, de hoop die sommigen hadden op een verandering bij de verkozen leiders werd teniet gedaan. Netanyahu zal terug  de regering leiden.  Tijdens zijn campagne liet hij duidelijk verstaan dat hij de oprichting van een Palestijnse staat niet zal toestaan. De Israëlische regering zal daarom doorgaan met haar onderdrukkende bezetting van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, waardoor 4 miljoen Palestijnen de meest fundamentele burger- en mensenrechten verder ontnomen zullen worden.

Echter, de politieke oppositie in het Israëlische parlement is sterker geworden, in het bijzonder “de gemeenschappelijke lijst” dat de belangrijkste politieke fracties verenigt onder de Palestijnse burgers van Israël samen met progressieve joodse krachten. Dergelijke krachten kunnen een ondersteuning betekenen van de volksbewegingen die blijven strijden voor een echte democratie in Israël/Palestina.

In deze aprileditie van Café Palestine zullen we deze ontwikkelingen analyseren, en samen bespreken wat ze voor ons, als solidariteitsactivisten in België, betekenen. We zullen beginnen met presentaties door drie activisten en regelmatige Café Palestine-deelnemers: Dr. Doaa’ Elnakhala, Nathalie Janne d’Othée en Itamar Shachar. Zij zullen de verkiezingsuitslag en de gevolgen daarvan op de situatie in Israël/Palestina bespreken, en de respons die moeten worden genomen door de internationale gemeenschap. We zullen de avond eindigen met een open discussie met het publiek.

Café Monk (op de eerste verdieping), Rue Sainte Catherine / Sint Katelijnestraat 42, Brussel

Datum: 
Friday 27 March 2015

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be