IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Palestina voor dummies: 3 basisvormingen met brunch

Jij bent ge√Įnteresseerd in Palestina?¬† Je weet dat er onrecht geschiedt, maar je begrijpt niet hoe de vork juist aan de steel zit?¬† Je wil een duidelijk overzicht krijgen van het Isra√ęlisch-Palestijns conflict, maar weet niet waar te beginnen?¬† Dan heeft Palestina Solidariteit d√© oplossing voor jou!

De eerste vorming gaat door op zaterdag 8 februari en gaat in op de geschiedenis van het conflict:

Zionisme, de Balfour-verklaring, het Britse mandaat, de Nakba, de Naksa, de Eerste Intifada, de Oslo-akkoorden, de Tweede Intifada.  Al deze begrippen worden toegelicht aan de hand van foto’s, kaarten en beeldfragmenten.

De tweede vorming gaat door op zaterdag 15 februari en legt de focus op de huidige situatie van de Palestijnen in Isra√ęl, de bezette Palestijnse gebieden en wereldwijd:

De laatste vorming gaat door op zaterdag 22 februari en legt een nadruk op de medeplichtigheid van de EU en Europese bedrijven aan de bezetting van Palestina.  Daarnaast wordt er uit de doeken gedaan wat het verzet van de Palestijnen momenteel inhoudt én wat jij kan doen.  Er wordt uitgelegd wat BDS (Boycot, Desinvestering, Sancties) inhoudt.

Een vorming, inclusief brunch, kost 6 euro en wordt cash betaald op de dag zelf.  Indien je de drie vormingen wil bijwonen, betaal je 15 euro (te betalen bij de eerste vorming).

De vormingen gaan door in een huiselijke sfeer en een kleine groep, waardoor er veel ruimte is om in te gaan op jouw specifieke vragen.¬† Jong en oud, religieus, athe√Įst, dik en dun; iedereen is meer dan welkom!¬† Wel zeker inschrijven voor 3 februari, want de plaatsen zijn beperkt!¬† Stuur een mailtje naar secretariaat@palestinasolidariteit.be, met vermelding van jouw naam, het aantal personen die wensen te komen, jouw eventuele voorkennis over het conflict, waar je de vorming zou willen volgen (Brussel of Gent) en de data van de vormingen die je zou willen volgen.

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be