IEDER MENS IS GELIJK

Search

Zing je eigen Eurosong voor Palestina

Kom meezingen op zaterdagnamiddag 4 mei 2019 op de Oude Markt in Leuven. Daar, op een plein vol terrasjes, organiseert de Leuvense Actiegroep Palestina een zangstonde. Dit jaar vindt het Eurovisiesongfestival immers plaats in Tel Aviv, Israƫl. Wij vinden dat echt geen goed idee en zingen onze eigen versie van eurosong 2019 uit solidariteit met de Palestijnen.

Kom je meezingen, geef ons een seintje via media@palestinasolidariteit zodat we de actie goed kunnen plannen!

Waarover gaat het?

We zingen bepaalde strofes met een aangepaste tekst van de volgende Belgische eurosongliedjes :1414

– Lied 1. Ik heb zorgen (Louis Neefs), om aan te geven dat we verontwaardigd zijn dat er gezongen en gedanst wordt op het leed van de Palestijnen en over het feit dat de publieke omroepen, die lid zijn van de EBU, doen alsof er daar niets aan de hand is.

– Lied 2. Soldiers of Love (Liliane Saint-Pierre), om de onverschilligheid van de wereld, van Europa, van BelgiĆ« aan te klagen bij het aanhoudend IsraĆ«lisch geweld in Gaza en de hoge menselijke tol die dat in 2018 en tot nu toe eiste.

– Lied 3. Sanomi (Urban Trad), hebben we bewerkt tot een ā€˜slaapliedjeā€™ voor Palestijnse kinderen zodat ze zich kunnen onttrekken aan hun dagelijkse werkelijkheid.

– Lied 4. City Lights (Blanche), hebben we bewerkt tot een solidariteitslied met Palestijnse politieke gevangenen.

– Lied 5. Rendez-Vous (Pas de Deux) sluit af met de vaststelling dat IsraĆ«l, dat alle mogelijke internationale rechtsregels negeert, geen gezellige plek is voor een feestelijk muzikaal rendez-vous als het Eurovisiesongfestival.

Wil je deelnemen aan onze zangstonde? We repeteren tussen 14u en 15u op het Helleputteplein in Leuven. De zangstonde houden we tussen 15u en 16u op de Oude Markt.

De liedjesteksten en de info erbij vind je op deze link. Druk op ctrl + de link hiernaast: https://drive.google.com/drive/folders/1uuXkjdU4bw6_8CZhlU9Uv10RMnoWaSUg .

Vergeet deze liedjes niet vooraf te oefenen ! Dat kan je doen met behulp van YouTube, waar ze terug te vinden zijn onder Eurovision Belgium. Oefening baart kunst!

Je krijgt hulp van een kundige dirigente (Lieve Franssen ā€“ Brecht-Eislerkoor) en van een coole accordeonist (Piet Maris ā€“ Jaune Toujours) .

Zingen is plezant en gezond, zeker als je dat doet voor een goed doel. We gaan voor 100 deelnemers!

Geef ons een seintje als je komt via media@palestinasolidariteit.be

Welkom

De Leuvense Actiegroep PalestinaĀ 

Verspreid het nieuws

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest

Laat een boodschap achter

Geen activiteiten missen?

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be