IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Frans Minister van Buitenlandse Zaken blind voor Palestijnse realiteit

Facebook
Twitter
Email
Print
Gisteren, op maandag 26 augustus werden 3 Palestijnen doodgeschoten door de IsraĆ«lische grenspolitie in het vluchtelingenkamp Qalandia op de Westelijke Jordaanoever.Ā  15 Palestijnen werden verwond, waarvan zes nog steeds in kritieke toestand verkeren.Ā  In de vroege morgen kwam een grote groep officieren aan in commerciĆ«le, niet-militaire voertuigen om een zogenaamde terreurverdachte te arresteren.Ā  Tientallen jonge Palestijnen zagen dit gebeuren, waarna de grenspolitie hen met scherp beschoot.

Een ziekenhuis in Ramallah verklaarde twee jongemannen ā€“ 19 en 28 –Ā  dood als gevolg van schotwonden.Ā  Een derde man, 34 jaar, vader van vier kinderen, werknemer bij UNRWA was op weg naar zijn werk toen hij beschoten werd.Ā  Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Het aantal Palestijnen dat sinds het begin van dit jaar op de Westelijke Jordaanoever werd gedood door Israƫlisch vuur stijgt naar dertien.

Vorige week nog werd een Palestijn in Jenin doodgeschoten door het Israƫlische leger tijdens een soortgelijke poging om iemand te arresteren.

Terwijl dit de realiteit is, berichten Israƫlische persagentschappen dat de Franse Minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, op zondag 25 augustus zou hebben gezegd dat de nieuwe richtlijnen van de Europese Unie voor een boycot van bedrijven in de illegale kolonies op de Westelijke Jordaanoever een situatie hebben gecreƫerd die de EU-leiders zo niet bedoeld hebben.

Op een persconferentie in Jeruzalem voegde Fabius eraan toe dat de EU zou kunnen overwegen om de boycotrichtlijnen enigszins te veranderen.

“We moeten nagaan of de richtlijnen dingen creĆ«ren die onbedoeld waren,” zei hij, eraan toevoegend dat de nieuwe richtlijnen niet bedoeld zijn om de situatie te veranderen en te beĆÆnvloeden, maar eerder “om lessen te trekken uit dingen die in het verleden zijn gebeurd.”

Palestina Solidariteit vraagt zich af welke lessen de EU zelf trekt als men zelfs niet wil onder ogen zien welke verschrikkingen de Palestijnen dagelijks moeten ondergaan.Ā  Palestina Solidariteit pleit daarom voor een volledige boycot van IsraĆ«lische instituties, op vraag van het Palestijnse middenveld en naar het voorbeeld van de boycot in Zuid-Afrika.Ā  De EU zou sancties moeten treffen tegen de IsraĆ«lische overheid en bedrijven moeten desinvesteren uit IsraĆ«l.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be